7 Haziran 2011 Salı

Halk Sandıklari Tek Tek Koruyacak

Seçim hilelerine karşı Bölge harekete geçti. Sandık güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için önlemler üzerinde duruluyor. BDP Bedlîs (Bitlis) İl Başkanı Orhan Bezirganoğlu, 12 Haziran günü tüm Bedlîs'te halkın ve BDP'li il, ilçe örgütlerinin seferberlik ruhuyla sürdürdükleri seçim çalışmalarını zaferle taçlandırmak için sandıkları en iyi şekilde koruyacaklarını belirterek, sandıklar için yüzlerce müşahidin eğitime tabi tutulduğunu ve seçim gününü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Dîlok'ta bin 500 müşahit


Bloğun Dîlok adayı Akın Birdal için seçim çalışması yürüten BDP'liler, sandıkların güvenliği için müşahit çalışmasını sürdürüyor. Dîlok Seçim Komisyonu Üyesi Sait Uluğ, müşahit kayıtları ve eğitimlerinin yoğun ve sağlıklı geçtiğini ifade ederek, "Dîlok merkez, ilçe ve köyler dahil 3 bin 734 sandığımız var. Bin 500'e yakın müşahitimiz ve 80'e yakın alan sorumlumuz var.  


Bloğun İstanbul 3. Bölge Adayı Abdullah Levent Tüzel'in seçim bölgesinde seçmenler seçime hazır.


Amed'de blok adayları Altan Tan, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Şerafettin Elçi, Leyla Zana, Mehmet Hatip Dicle'nin çalışmalarını gönüllü yürüten yurttaşlar, kapı kapı dolaşarak, oy pusulası eğitimi veriyor.


Dersim'de ise 417 sandığı bin 400 kişi koruyacak. Bloğun Seçim Komisyonu Üyesi Murat Polat, bin 400'e yakın müşahidin sandık başlarında görev alacağını belirterek, "Hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.


AKP işi hakarete döktü
Colemêrg'in Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde seçim çalışmaları karşılık bulmayan AKP'lilerin, yurttaşlara hakaret ettikleri ve tehditler savurdukları ileri sürüldü.

Şemzînan ilçesine bağlı Rubarok (Derecik) beldesinde seçim çalışmaları yürüten AKP'li adayların halka baskı uyguladığı ve tehdit ettikleri ileri sürüldü. AKP'lilerin kendilerine zafer işareti yapan ve köylerine girmelerini istemeyen yurttaşlara hakaret ettikleri ileri sürüldü. AKP Hakkari 1. sıra adayı Necip Zeydan ve beraberindeki yaklaşık 12 kişinin Rubarok'ta bazı korucuların korumalığında uzun namlulu silahlarla çalışma yürüttüğü kaydedildi. AKP'lilerin, BDP belde yöneticilerinden olan Muhin ve Sabır İrez kardeşlere saldırdıkları, ayrıca Serêkani (Bölek), İnedar (Ağaçlı) köylerinde Rubarok Belde Belediye Başkanı Husret Dinç'in, köydeki kadınların kendilerine zafer işareti ve tepki göstermesine tahammül edemeyerek hakaret ettiği ileri sürüldü.

Güzel günler  göreceğiz çocuklar
"Generaller, gelin de yıkılmış evimi görün" diyordu Pablo Neruda bir zamanlar. "Her yarasından İspanya'nın / bir İspanya doğar" diyordu. Nursel Aydoğan'ın konvoyu yakılmış Pasûr (Kulp) köylerinden geçerken neşe içindeki çocuklar sanki Neruda'yı doğruluyorlar. Köy yıkılsa da ruh yıkılmıyor çünkü!

Öğretmen yerine imam!

Çewlig'in (Bingöl) Dara Hênê (Genç) ilçesine bağlı köylerde öğretmenler yerine imamlara "sandık başkanlarına yardımcı olsunlar" diye görev verildiği öğrenildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde her ay periyodik olarak toplanan ve köylerde görev yapan öğretmenlerden görev almak isteyenlerin listesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturularak İlçe Seçim Kurulu'na gönderildi. 15 Nisan 2011'de yapılan toplantıda köylerde ve beldelerde görev yapan 40 öğretmen sandık görevlisi olmak için başvuru yaparken, İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan görevlendirmede ise 40 öğretmenden 5 tanesine görev verildiği öğrenildi.

13 Mayıs 2011 tarihinde Genç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda bu durumun konuşulduğu da öğrenilirken, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün "Biz listeleri gönderdik ama görev vermemişler" dediği öğrenildi. Öğretmenlerin sandıklarda görev talep etmelerine karşın görev verilmezken, köydeki imamların sandıklarda görevlendirildiği öğrenildi.

İlçe Seçim Kurulu'ndaki yetkililerden Veysel Kuyuldar, imamların sandıklarda görevlendirildiği iddiasının doğru olduğunu dile getirerek, "Uzak köylerde sandık başkanlarına yardımcı olmaları için imamlar görevlendirilmiş" dedi.

Dara Hênê ilçesine bağlı Servi beldesinde köylere yönelik seçim baskılarının arttığı öğrenildi. Köylerin ileri gelenlerinin karakola çağrılarak bloğun adayı İdris Baluken'e oy vermemeleri yönünde uyarılarda bulundukları ileri sürüldü.

Hiç yorum yok: