3 Haziran 2011 Cuma

Erdoğan’dan Bir Kaset Oyunu Daha

Türk Başbakanı Tayip Erdoğan 12 Haziran seçimi öncesi kendisine bağlı Polis JiTEM’inin karargâhı olan Polis Akademi’sinde kaset üretip yayınlatmaya devam ediyor.

Türk Başbakanı Tayip Erdoğan 12 Haziran seçimi öncesi kendisine bağlı Polis JiTEM’inin karargâhı olan Polis Akademi’sinde kaset üretip yayınlatmaya devam ediyor. 

Erdoğan, AKP Ergenekon’una Mesaj Verdi
 
Erdoğan Hakkâri, Şırnak mitingi ardından Diyarbakır’daki hezimetle sonuçlanan mitingi sırasında verdiği talimatla Emek Özgürlük ve Demokrasi Blok’u Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gültan Kışanak hakkında sahte ve tamamen düzmece bir kaset yayınlattı. Erdoğan Diyarbakır mitingi sırasından yaptığı açıklamada AKP Ergenekon’una mesaj verdi.  Erdoğan düzmece kaset yayınlanmadan Diyarbakır mitinginde kasetin yayınlanacağını söylemesiyle kendisini deşifre etti. Siirt Bağımsız Milletvekili adayı Gültan Kışanak, internette yayılan ve Elazığ'daki bir BDP yöneticisiyle konuşmalarını içerdiği öne sürülen ses kaydının düzmece olduğu açıklamasını kasetin yayınlamasının hemen ardından yaptı. 

Siyasal Erimeyi Durdurmak İçin Kirli Oyunlara Başvuruluyor

Kürdistan’da BDP karşısında büyük bir erimeyi yaşayan Türk Başbakanı Erdoğan’ın psikolojik savaş yöntemleriyle yaşadığı siyasal erimeyi durdurmak ve seçim sonuçlarını etkilemek için böylesi ahlaksız, insanlık dışı kirli oyunlara başvurduğu AKP’ye yakın kaynaklar tarafından da dile getiriliyor. Türk Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'ın yaptığı Diyarbakır mitinginde dile getirdiği ses kaydına ilişkin olarak Gültan Kışanak yazılı bir açıklama yayınladı. Hiçbir şekilde böyle bir konuşma ya da görüşmesi olmadığını kamuoyuna duyuran Kışanak “Bu kaset tümüyle düzmecedir, psikolojik savaş ürünüdür, kirli propagandaya yöneliktir. Gündemimizde asla böyle bir konu yoktur” dedi.

"Kasetler Erdoğan’ın Talimatıyla Üretiliyor"
 
Kışanak açıklamasında devamla şunları belirtti: “Sayın Başbakan bugünkü Diyarbakır konuşmasında “Bir BDP yöneticisi pazarlık yapıyor. Ses kasetleri bugün yarın çıkar” diyerek, söz konusu kasetin nasıl üretildiğini ve nasıl bir organizasyonla servis yapıldığını aslında açıkça itiraf etmiştir. Demek ki, bu tür kasetler Başbakan’ın talimatıyla üretiliyor, yayınlanmadan önce Başbakan’a dinletiliyor ve yine Başbakan’ın talimatıyla servis yapılıyor. Şahsıma ait olduğu ileri sürülen kaset de yalan ve iftira kampanyasına yönelik bizzat Başbakanın talimatıyla üretilmiş bir kasettir. Kasetçi Başbakan’ın bu siyaset dışı, etik dışı tutumunu kınıyor ve değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

Erdoğan Daha Önce de Kaset Yayınlatmıştı

Türk Başbakanı Tayip Erdoğan daha önce de CHP ve MHP ile ilgili Polis Ergenekon’una hazırlattığı düzmece kasetleri yayınlatarak bu kaset içeriklerini siyasi rant malzemesi haline getirmişti. AKP’nin derin ve karanlık kanadı olan Polis Ergenekon’u bir takım kasetlerle Gülen cemaati ile işbirliği halinde Türkiye’deki siyaseti çıkarları doğrultusunda dizayn etmeyi amaçlıyor daha öncesinde de bilinen ve ortaya çıkan bir gerçektir.

Mazlum Yılmaz

Hiç yorum yok: