5 Ocak 2011 Çarşamba

Laz Marks Emice’ye Sorular -2


Laz Marks Emice;

Ha bu boyuk eserinuz Laz Kapital 1’de demişsunuz ya: “Bu bizum uşaklarda küçucuk bir sınıf bilinci yok. Yillardur anlatiyirum bunlara, “Ula siz işçisunuz, bir araya gelursenuz hakkunuzi yedurmezsunuz” ama nafile. Efendum, bizum Lelipop İhsan vardur. Tirabizon limanında çalışır. Bir gün bu Lelipop İhsan’a “Ula sen proletersun” dedum, 3 ay benumle konişmadi. Artuk ne anladiysa kot kafali.”, deyi…
Şimdi Laz Marks Emice, haçan bugünki piroletarya, ha o 80 öncesindeki cibi olmaduğundan, hani ilaç niyetune bile sinuf bilincine sahip olmaduğundan, zinhar demeyesun bir işçiye "Sen işçisun ula", deyi. Mazallah adami Pazar'dan taa Arhave'ye kadar odunla döve döve kovalar bu kot kafalilar. Çunki sinuf atlama düşlerine sarilan işçiye işçi demek hem harakettur onlarin cözünde, hem de düşlerune saldiridur. Ha boyle az dikkat et, TeVe'de adamlara sorayiler: "Ne iş yapaysun", deyi. Adam, "Tekstilciyum", deyi, sanirsun emicemun tekstul atölyesi varidur. Göğsünü gere gere "İşçiyum ula, piroleterum", diyen işçi bulursan, ha bağa da haber ver ki cidip opeyum bu artik zor bulunan, nadide cüzel insanları alnindan.
Not: Pek soru cibi olmadu, ama idare et artuk emicecuğum, n'eylersun ki serde deliluk var, bir de bizum cüzel uşak Marços cibi "Sözumuz silahimizdur ula" demekteyuz. Ha buni da hayata sorulmuş bir soru sayalum hep beraber da.
İmza: İkizdereli Deli Ismayıl
"Kizil bir Laz takasuyum Kürdistan dağlarinda yuzen" İkizdereli KÜRT Deli Ismayıl/ 2010/ Kürdistan dağlari

Hiç yorum yok: