10 Nisan 2010 Cumartesi

Venezüellalı devrimci liderlere ve enternasyonalist devrimcilere yönelik suikast ve kaçırma planlarına ilişkin açıklama - Kıtasal Bolivarcı Hareket

Kıtamızdaki ilerici hükümetlere ve devrimci örgütlere, kişilere karşı emperyalizmin bu yeni saldırı kampanyası hızla ilerlemektedir.

Kıtasal Bolivarcı Hareket olarak, Venezüella Komünist Partisi (VKP) tarafından, aralarında Hareketimizin üyelerinin de bulunduğu Venezüellalı devrimci liderleri ve enternasyonalist devrimcileri öldürmek ve kaçırmak için ülkede iki yıldır CIA ve MOSSAD tarafından eğitilen Kolombiyalı özel bir komando birliğinin açığa çıkarılması ile ilgili yapılan deklarasyon üzerine kamuoyuna bir basın açıklaması yapmak istedik.

Yakın dönemde yaşananları özetlemek gerekirse:

7, 8, 9 Aralık 2009 tarihlerinde Caracas’ta dünyanın 30 ülkesinden çeşitli politik, sosyal ve kültürel organizasyonların temsilcilerinden oluşan 1200 civarı delegenin katılımıyla anti-emperyalist, Bolivarcı, enternasyonalist bir oluşum olarak MCB kuruldu.

Kongremizin açılışından günler öncesinden itibaren, Kolombiya hükümeti tarafından hareketimizin kolektif başkanlık üyeleri arasında FARC-EP lideri Alfonso Cano’nun varlığı bahane gösterilerek Hareketin üyelerine yönelik hukuki baskı ve tehditleri de içeren bir kriminalizasyon kampanyası başlatıldı.

Bir ay sonra Ocak 2010’da Uribe, dışişleri bakanlığı üzerinden Kolombiya halkının mücadelesiyle dayanışan devrimci örgütlenmeleri ve şahsiyetleri, ‘politik büro suç şebekeleri’ ve Kolombiya isyan hareketinin uluslararası çalışanları olarak suçladı. Akabinde İsveç başta olmak üzere Avrupa’da yaşayan Kolombiyalı mültecileri, RCN adlı Kolombiya radyosunda yaptığı bir açıklamada “İsveç’te ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan bu profesyonel suç çetelerini ve psikopatları hepsini ama hepsini halletmeliyiz, onları bitirmeliyiz” diyerek açıktan tehdit etti.

Ocak ayının aynı günlerinde İspanyol gazetesi El Pais ve Kolombiya gazetesi El Tiempo’da çıkan açıklamalar üzerinden Bask ülkesi Marksist aydınlarından Iñaki Gil de San Vicente de hedef gösterildi. Aynı şekilde Dominik Cumhuriyeti devrimci önderlerinden Narciso Isa Conde ile ilgili de birçok öldürme planı deşifre edildi. Bu iki şahsiyet de hareketimizin kolektif başkanlık üyeleri arasında bulunmaktadır.

Sonraki günlerdeki hedef MCB kongresine katılımı gerekçesiyle Kolombiyalı gazeteci ve Telesur televizyonunun önceki yöneticisi Jorge Enrique Botero oldu. Uribe’nin başdanışmanı Jose Gaviria kendisine açık tehditlerde bulundu.

Bu süreç içerisinde, birkaç gün önce devrimci istihbarat çalışması, aralarında Venezüella Komünist Partisi, Venezüella Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV), M-28 örgütü, Simon Bolivar Koordinasyonu üyelerinin de bulunduğu MCB ile ilişkili Venezüellalı ve enternasyonalist devrimcilere yönelik bir öldürme planını açığa çıkardı. Şu an Venezüella’da ikamet eden Şili Komünist Partisi Merkez Komite üyesi ve MCB genel yürütme sekreteri yoldaşımız Carlos Casanueva bu tehdidi yaşamış bulunmaktadır.

Şunu açıkça belirtmemiz gerekiyor ki, dünya halklarının örgütlenmesi ve emperyalizmin boyunduruğundan kurtulması yolundaki ilerlemeleri durdurmak için, kıtamızdaki ilerici hükümetlere ve devrimci örgütlere, kişilere karşı emperyalizmin bu yeni saldırı kampanyası hızla ilerlemektedir.

Bu yüzden, bu Bolivarcı devrimci liderlerin başlarına gelecek herhangi bir olumsuzluktan dolayı, Yanki emperyalizmini ve onun bölgemizdeki kuklası narko-paramiliter Uribe hükümetini sorumlu tutacağız.

Bir kez daha Amerika’mızın ve dünya halklarının mücadelesine olan bağlılığımızı vurgulayarak, devrimci örgütleri ve halk örgütlenmelerini, iki yıl öncesinde Ekvador’da olduğu gibi Kolombiya’daki savaşın uluslararasılaştırılmasını amaçlayan bu yeni kriminal plana karşı çıkmaya ve onu durdurmaya çağırıyoruz.

Kıtasal Bolivarcı Hareket Yürütmesi

07 Şubat 2010

[İspanyolca orijinalinden Canan Ateş tarafından çevirilmiştir]

Hiç yorum yok: