10 Nisan 2010 Cumartesi

Türk MİT’i ve İTLAAT’ın Güneydeki Kirli İttifakı

Türk ve İran devletleri Güney Kürdistan’da PKK karşıtı faaliyetlerde merkez rolü oynayacak bir oluşuma gitmek üzere kirli bir ittifak yaptıkları ortaya çıktı.

Hewler - Kürt özgürlük hareketine karşı geliştirilen gizli plan, komplo ve kirli ittifaklarına aralıksız devam eden Türk ve İran devletleri bu seferde Güney Kürdistan’da PKK karşıtı faaliyetlerde merkez rolü oynayacak bir oluşuma gitmek üzere kirli bir ittifak yaptıkları ortaya çıktı.

Güvenilir bir yerel kaynağın sitemize bildirdiği habere göre, İran’da, Türkiye’de ve sınır üzerinde birçok alanda Kürt Özgürlük Hareketine karşı sayısız gizli plan ve kirli ittifak yapan İran ve Türk devletleri bu sefer Güney Kürdistan’da Kürt Özgürlük Hareketinin bütün kadrolarını ve faaliyetlerini hedefleyen “Hizbi Herekeyi İslami” İslami Parti Hareketi ismi altında PKK karşıtı merkez oluşturma çalışmalarının sonuçlandığı ve önümüzdeki günlerde aktif faaliyetlerine başlayacağı belirtildi.

Türk ve İran devletleri adına bu oluşumun içinde MİT ve İTLAAT istihbarat servisleri yer alırken Güney Kürdistan’da bu oluşum içerisinde çalışma yürütecek olanlar ise daha önce çeşitli nedenlerle PKK saflarından kaçmış olan ihanetçilerden daha önce bu çerçevede anlaşma yapılmış olan bazıları olduğu bildirildi.

Yerel kaynağımızın aktardığı habere göre MİT ve İTLAAT istihbarat servisleri bu oluşumu eşgüdüm içerisinde yürütüyorlar. Planlanan faaliyetler için çok fazla maddi ve manevi kaynak ayrıldığı ve hiçbir masraftan kaçınılmadığı, ayrıca çalışmalara katılan ihanetçi kaçkınlara maddi imkânlar verilerek ikna edildiği belirtildi.

Goran Akreyi

Hiç yorum yok: