27 Şubat 2010 Cumartesi

Çukurca’da Cemaat Çalışmaları Hızlandı.

Hakkâri il merkezinde çok yönlü faaliyet gösteren Gülen Cemaati çalışmalarının son dönemde basında çok fazla yer alması nedeniyle,


Hakkâri - Hakkâri il merkezinde çok yönlü faaliyet gösteren Gülen Cemaati çalışmalarının son dönemde basında çok fazla yer alması nedeniyle, F Tipi örgütlenme çalışmalarını Çukurca ve Yüksekova gibi ilçelerde yoğunlaştırdı.
Cemaatin Hakkâri il merkezindeki çalışma ve çalışanlarının sitemizde yayınladığımız haberler sonrasında önemli ölçüde deşifre olması nedeniyle, il merkezindeki cemaat çalışmalarının örtülü bir şekilde devam etmesiyle beraber örgütlenme çalışmalarının Çukurca ve Yüksekova gibi ilçelerde yoğunlaştırıldığı öğrenildi.
F Tipi örgütlenmenin devletin tüm imkânlarını kullanarak yaygınlaştırılmaya çalışıldığı Kürdistan genelinde özelde Hakkâri il ve ilçelerinin pilot bölge olarak seçildiği ve cemaat çalışmaların buralarda yoğunlaştırıldığı daha öncede birçok basın yayın organına yansımıştı.
F Tipi örgütleme çalışmaları çerçevesinde devletin bölgedeki tüm kurumları cemaatin hizmetinde ve çalışmalarına destek sunduğu artık bir sır olmaktan çıkmıştır. Bu çerçevede geçtiğimiz günlerde Hakkâri valiliğinin açıktan cemaat örgütlemesi yaptığı ve bu yönlü çalışmalar için devletin tüm imkânlarını seferber ettiği ortaya çıkmıştı.

Hakkâri ve Çukurca’da Cemaat İçin Devlet İmkânları Seferber Edildi.
Hakkâri valiliğinden sonra şimdide cemaat çalışmalarını ilçelerde yoğunlaştırma kararı sonrası Çukurca Kaymakamlığı cemaatin F Tipi örgütleme çalışmalarına açık destek sunarak, ilçedeki devlet imkânlarını cemaat çalışmaları için seferber etmiş durumdadır.
Çukurca’da cemaat örgütlemesi yaptığı bilinen ve şu an eski sağlık ocağında çocuklara ders veren Zeki isminde bir hoca ile Çukurca kaymakamı arasındaki ilişki ilçe halkı tarafından kuşkulu görülmektedir. Çukurca Kaymakamının bahsedilen Zeki hocayı gördüğü zaman ceketinin önünü iliklemesi ise cemaat içersindeki ast – üst ilişkisi açısından oldukça dikkat çekicidir.

Çukurca’da Tüm Gençler Hedefte
Çukurca’da devlet destekli Gülen Cemaatinin hedefleri arasında ilçede herhangi bir kurum veya derneğe üye olmamış tek bir genç kalmaması olarak belirtiliyor. Bu hedef doğrultusunda özellikle genç kızlara yönelik olarak ilçede yine cemaat tarafından ele geçirilmiş olan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan giyim, dikiş – nakış, kilim ve halı dokuma vb. gibi birçok kurs açılmıştır.
Cihan Esen

Hiç yorum yok: