24 Mart 2013 Pazar

KCK Ateşkes İlan Etti

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Almanya'nın Bonn kentindeki Newroz kutlamasına gönderdiği görüntülü bir mesajla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısına yanıt verdi. Karayılan, "21 Mart’tan bu yana ve bundan sonra biz hareket olarak, KCK, PKK ve HPG olarak resmi ve açık bir şekilde ateşkes ilan ediyoruz" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, 21 Mart günü Diyarbakır'da 2 milyona yakın kişinin katıldığı Newroz kutlamasında gerillaların sınırdışına çıkması için tarihi bir barış çağrısında bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, bugünkü Bonn Newroz kutlamasında yanıt verdi. Karayılan mesajında,  "Önder Apo’nun verdiği karar aynı zamanda hepimizin de kararıdır" derken, geri çekilme için gerekli koşulları da açıklıyor.

Kürt mesajında Kürt halkını ve dostlarını selamlayan Karayılan, şu açıklamalarda bulundu:

"2013 Newroz’unda bu bir haftadır, Kürdistan halkı karabalık kitleler halinde büyük bir coşku ve umutla Newroz kutluyor. Özellikle 21 Mart’ta, Newroz gününde, Amed’de, Kandilde, Rojava’da ve tüm Kürdistan’da halkımız büyük kitleler halinde Newroz’u karşıladı, kutladı. Bu şekildeki kitlesel katılım aynı zamanda Başkan Apo’ya ve Başkan Apo’nun çağrısına sahip çıkmaktır. Halkımız bir daha ispatladı ki, o Önderliğiyle, hareketiyledir. Bundan dolayı tüm halkımızı ve Newroz’lara katılan herkesi selamlıyorum.

2013 Newroz’u bizler için, hareketimiz için ve tüm halkımız için yeni bir gün oldu. Newroz’un kendi anlamı zaten yeni gündür. Ama Önder Apo bu Newroz’da yeni bir mesaj verdi. Yeni bir çağrı yaptı. Bu çağrı Amed Newroz’unda tüm Kürt halkı ve tüm kamuoyuna açıklandı. Kürdistan’da, Türkiye’de ve Ortadoğu’da yeni bir dönem başladı. 2013 Newroz’u yeni bir gün, yeni bir başlangıç oldu. Halkların birlikteliğinin, özgür yaşamını kurmanın süreci, demokratik özgürlük süreci. Bundan dolayı biz Önder Apo’nun bu perspektifini, yeni süreci özgürlük ve demokrasinin yükseltilmesinin yeni adımı olarak görüyoruz. Herkesin de böyle görmesi gerekiyor.

ÖCALAN'IN KARARI BİZİM KARARIMIZDIR

Başkan Apo’nun gönderdiği mesaj çok önemli ve tarihidir.  Amed’de Newroz günü yeni bir sayfa açıldı, tarih yazıldı. Açıklanan mesaj çok zengin, derin, anlamlı ve değerlidir. Sadece kuzey Kürdistan için değil, tüm Kürdistan için değerlidir. Tüm Türkiye ve tüm bölge içinde önemli bir değeri var. Çünkü kendisiyle yeni bir dönem ve yeni bir sayfa açıyor.

Şimdi herkes, soruyor. Önder Apo’nun çağrısına karşı PKK’nin ve HPG’nin tutumu ne olacak diye soruyor. Şimdi ben tüm hareketimiz adına hareketimizin tutumunu, hepinizin şahitliğinde ve hepinizin önünde açıklıyorum. Önder Apo’nun verdiği karar aynı zamanda hepimizin de kararıdır. Biz bu kararı kabul ediyor ve katılıyoruz. İçeriğini ve çerçevesini tarihsel, doğru ve çok önemli görüyoruz. Yeni bir sürecin, tarihi bir dönemin başlangıcı olarak görüyoruz.

ATEŞKES İLAN EDİYORUZ

Bundan dolayı mesajın açıklandığı gün 21 Mart’tan bu yana ve bundan sonra biz hareket olarak, KCK, PKK ve HPG olarak resmi ve açık bir şekilde ateşkes ilan ediyoruz. Özgür Kürdistan gerillaları hiçbir askeri eylem yapmayacaklardır. Türkiye sınırlarında olan askeri faaliyetleri, ateşkes çerçevesinde planlanacaktır. Ama eğer güçlerimize saldırı olursa, elbette güçlerimiz bu saldırılar karşısında kendilerini koruyacaklardır. Bir kere daha saldırılara karşı misilleme hakkımız olacaktır. Ama eğer, güçlerimize karşı saldırılar olursa, o zaman gerilla güçlerimiz kendilerini koruyacaklardır. Bu dünyevi bir haktır, meşru bir haktır. Uluslararası yasalarda da bu var. Yok eğer kimse güçlerimize saldırmazsa güçlerimizde hiçbir askeri eylem yapmayacaktır. Şimdilik kesinleşen kararımız budur.

GERİ ÇEKİLME ZEMİNİ OLUŞTURULURSA ONU DA YERİNE GETİRİRİZ

Geri çekilmeye ilişkin olarak da; eğer Türk devleti, hükümet ve parlamento sorumluluğunu yerine getirir ve geri çekilmeye ilişkin gerekli kararları alırsa, gerekli komisyon ve kurumları oluşturursa, geri çekilmenin zeminini eğer oluşturursa biz onu da yerine getireceğiz. Şimdi bu zeminin oluşturulmasını bekliyoruz. Bu konularda bizim söyleyeceklerimiz kısaca budur.

SAVAŞA DA BARIŞA DA HAZIRIZ

Herkesin bilmesi gerekir ki, bu tarihi döneme biz PKK olarak hazırız. Biz savaşa da hazırız, barışa da hazırız. Hareketimiz 2012 hamlesinde gösterdiği silahlı savaşımındaki gelişime göre yeni hamlelerin yapılmasına ve yeni gelişmelerin sağlanmasına da hazırdır. Ama Önder Apo’nun perspektifine göre ve bizlerin esas tercihi de demokratik çözümdür. Bu konuda gerekli olan adımları atacağız ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Bu konuda biz karar sahibiyiz. Bu sürece taktik bir hamle olarak yaklaşmıyoruz, stratejik görüyoruz. Bunu herkes bilmeli. Biz sonuna kadar samimi, kararlı ve cesaretle halkların kardeşliğini ve demokratik çözümü geliştirmek ve bu çerçevede sonuca ulaşmak istiyoruz. Tüm halkımızın, tüm yurtseverlerin ve tüm arkadaşların Önder Apo’nun perspektifini doğru bir şekilde anlaması gerekir. Önder Apo’nun perspektifi özgürlük mücadelesinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu bir son değil, bir başlangıçtır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin başlangıcıdır.

AVRUPA'DAKİ HALKIMIZ BU SÜREÇTE ROLLERİNİ OYNAMALI

Değerli yoldaşlar, onurlu yurtseverler özellikle de Avrupa’daki halkımızın bu süreçte kendi rollerini oynaması lazım. Bu sürecin başarıya ulaşmasında biz kendimize güveniyoruz. Biz kendi mücadelemize güveniyoruz. Başaracağımıza inancımız ve güvenimiz tamdır. Bunun için sizlerin de Avrupa sahasında siyasi ve diplomatik bir hamle başlatmanız gerekir. Bu tarihi dönemde kendi sorumluluklarınıza daha fazla sahip çıkın. Sizlerin özellikle “Önder Apo’ya Özgürlük” kampanyasını yükseltmeniz lazım. Tüm dünya da yükseltin. Artık Önder Apo’nun özgürleşmesinin zamanı gelmiştir. Bundan dolayı Önder Apo’ya özgürlük kampanyasının tüm dünyaya yayılması gerekir ve sizlerin bu başarması gerekir.

PARİS KATLİAMI AYDINLATILMALI

Avrupa’nın ortasında, Paris’te bize saldırı oldu. katliam oldu. (9 Ocak 2013'teki) Paris katliamının açıklanması gerekir. Biz Şehit Sara’ları (Sakine Cansız), Rojbinleri (Fidan Doğan), Ronahileri (Leyla Şaylemez) unutmayız. Bunun açıklanması gerekir ve hesap sorulması gerekir. Bunun sorumluluğu da sizlerin üzerine düşüyor. Bu konuda siyasi, diplomatik, hukuki alanda ne çalışma gerekiyorsa, Avrupa’daki Kürtlerin bunu yapması ve başarması gerekir.

Devrimimiz bugün çok önemli bir aşamaya girdi. Önümüzde tehlikelerin olduğu da doğru. Herşey kesinleşmiş değil. Ama bizlerin mücadeleyi yükseltmesi lazım. Riskler var, ama riskleri azaltmak için ve Önder Apo’nun perspektifine göre hareket edebilmemiz için bizlerin daha fazla birlik olması gerekir. Ulusal birlik olmalı. Örgütsel birlik, disiplin ve fedakarlık olmalı. Kahraman şehitlerin yolunda bu şekilde hareket edersek biz bu tarihi süreçte başarılı oluruz.

Başarma umuduyla sizlerin Newroz’unu bir kez daha kutluyorum. Mücadelede hepiniz için başarı istiyorum. 

ANF

Hiç yorum yok: