2 Şubat 2013 Cumartesi

Alman İstihbaratı Bayern'deki Türk Milliyetçilerini İyi Biliyor!


Türk Irkçı-Faşistleri kimliklerini gizleme gereğini asla duymuyor. Bütün dünya halkları tarafından nefretle anılan Alman Faşizminin simgesi gamalı haçı Türk Bayrağı ile eşdeğerde ve yanyana yaptıkları gösteri ve mitinglerde taşıyorlar. Ve ilginç olan bu Alman Devleti tarafından önemsenmiyor.

Paris katliamının zanlısı Ömer Güney'in uzun süre Almanya'nın Bayern eyaletinde kaldığı ve burada milliyetçi çevrelerle ilişkisinin açığa çıkmasıyla gözler, bu eyalete çevrildi. Bayern Eyaleti Anayasa Koruma Örgütü'ne göre eyalette en az 1200 aşırı Türk milliyetçisi yaşıyor. Bunların sadece göçmenler arasında değil aynı zamanda Alman toplumu için de tehlike olduğu belirtiliyor.

50 yıldan fazladır aralıksız şekilde Hıristiyan demokratlar tarafından yönetilen Bayern eyaleti bir yandan Alman otomotiv devlerine ev sahipliği yapması, diğer yandan da Alman Haber Alma Servisi (BND)'nin merkezinin burada olmasıyla dikkat çekiyor. Eyaletin başkenti Münih'te ise bugün NATO Güvenlik Konferansı başlıyor. Güvenlik ve sermaye çemberine rağmen eyalette aşırı sağcı örgütlenmeler göze çarpıyor.

Neonazi ve yabancı düşmanı organizasyonların değişik isimlerle örgütlendiği eyaletteki aşırı Türk milliyetçi çevreler ise 9 Ocak'ta Paris'te Kürt kadın siyasetçiler Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez'in katledilmesinde ismi geçen Ömer Güney'den dolayı gündemde. Zira katliamın bir numaralı zanlısı Ömer Güney, 2003-2012 yılları arasında kaldığı bu eyalette Türk milliyetçi kuruluşlarla ilişkiye geçtiği belirtilmişti.

Hem Ömer Güney'in çalıştığı fabrikadaki eski iş arkadaşları, hem de hem de oturduğu Schliersee kasabasındaki ev sahibi Güney'in milliyetçi kimliğine dikkat çekmişti. Kürt göçmenlere yönelik özel ve baskıcı politikalarıyla dikkat çeken ve eyalette sadece Nürnberg'de Kürt derneğinin bulunduğu Bayern'deki aşırı sağcı Türk kuruluşları ise iç istihbarat kurumu Eyalet Anayasa Koruma Örgütü raporlarında ayrıntılı şekilde anlatılıyor.

'GENÇLERİ KAFALIYORLAR'

Örgütün en son yayınladığı 2011 yılı raporuna göre eyalette 1200 aşırı Türk ırkçısı bulunuyor. Bu rakam Almanya çapında ise 7 bin. Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun burada da örgütlü olduğu belirtilen raporda bu grupların sadece Türkleri değil aynı zamanda Müslümanlar arasındaki uyumun önünde engel olduğu ifade edildi.

Aşırı Türk milliyetçisi düşüncelerin özellikle gençler arasında yayıldığı ve gençlerin bu örgütleme içine çekildiği anlatılan raporda "Gençler Alman toplumuna karşı da kışkırtılıyor" tespiti dikkat çekiyor. Ayrıca raporda Ülkücü-bozkurt gençlik hareketinin gruplar halinde hareket ettiği bilgisi yer alıyor. 2011'in yanı sıra son yıllara ait Bayern eyaletinin bütün istihbarat raporlarında benzer bilgilere rastlamak mümkün.

İNTERNET ÜZERİNDEN YAYGIN ÖRGÜTLENME!

Eyaletin 2008 yılı Anayasa Koruma Örgütü raporunda ise internet üzerinden örgütlenen "Ay yıldız" isimli bir gruptan söz ediliyor. 2006 yılından itibaren kendisini "Türk milliyetçi hackerler" olarak tanıtan grubun Avrupa ve Kürt karşıtı olduğuna dikkat çekiliyor.

Grubun 10 bine yakın hacker saldırısı gerçekleştirdiği ve güvenliği kırılan sayfalara Türk milliyetçiliğini sembolize eden fotoğrafların yerleştirildiği bilgisi veriliyor. Gruba karşı Federal Suç Dairesi'nin harekete geçtiği ve internet güvenliği için gerekli uyarıları yaptığı belirtilen rapora göre söz konusu grup ideolojik olarak ülkücü harekete yakın.

BAYERN'DE TÜRK HİZBULALLAH'I ÖRGÜTLÜ

Bayern eyaletinin 2011 yılı istihbarat raporunda dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Türk Hizbullah'ının eyaletteki varlığı. Almanya çapında bulunun 300 Hizbullah üyesinden 20'sinin Bayern'de yaşadığı belirtilen raporda örgütün, Almanya'yı yeniden örgütlenme ve lojistik amaçlı kullandığı görüşüne yer veriliyor.

Raporda ayrıca Almanya'nın yanı sıra Avusturya, İsviçre, İtalya, Belçika, Hollanda ve Fransa'da Hizbullah'ın örgütlü olduğu ve sosyal-ekonomik girişimlerle dikkat çektiği anlatılıyor. Örgütün Bayern'de aktif şekilde faaliyetlerde bulunduğu bilgisi verilen rapora göre Hizbullah özellikle propaganda ve bağışa ağırlık veriyor.

NRW EYALETİNDEN ÖZEL ÜLKÜCÜ BÜLTENİ

Bayern'in yanı sıra Almanya'nın diğer eyaletlerinde aşırı Türk milliyetçi kuruluş ve grupların faaliyetleri dikkat çekiyor. Hatta göçmenlerin yoğun yaşadığı ülkenin en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfilya (NRW) Eyaleti İçişleri Bakanlığı 2009 yılında ülkücü hareketi ayrıntılı şekilde anlatan bir bülten çıkardı. NRW'de 70 civarında ülkücü kuruluş bulunduğu belirtilen bültende özellikle Türk faşist grupların internetteki örgütlenmesine dikkat çekiliyor.

"Demokrasi-aşırılık, özgürlük-terörizm" başlık bültene ulaşmak için şurayı tıklayın: mik.nrw.de

ANF

Hiç yorum yok: