2 Ocak 2013 Çarşamba

Afyon’da Kürtlere Kaymakamlık Oyunu

Kaymakamlık ve “Vatanseverler” adlı grubun kışkırtması ile Kürt mahallelerine yönelik linçin yaşandığı Afyon’da, Sultandağı İlçe Kaymakamlığı, Kürtleri sürgün etmenin yolunu buldu!

Afyon'un Sultandağı ilçesinde iki grup arasında "yol verme" nedeniyle çıkan tartışma sonrasında yaşanan bıçaklı kavgada Antalya Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Orhan Şahin (18) adlı kişinin yaşamını yitirmesi ile başlayan olaylar ilçede devam ediyor. Pazaraltı Mahallesi’nde bulunan Kürtlerin evlerine yönelik saldırılar yaşanırken, 8 haneden oluşan Kıran ve Demir ailelerinin evleri ise polis ablukasında tutuluyor. Kürtlerin evleri polis ablukasında tutulurken, saldırıyı gerçekleştiren “Vatanseverler” adı gruba yönelik ise şimdiye kadar herhangi bir şey yapılmaması dikkat çekiyor.

KÜRT İŞÇİLERE İŞ VERİLMİYOR

Linç edilmek istenen ailenin çocukları okullarına gidemezken, aileler ihtiyaçlarını ise ilçede bulunan diğer Kürt ailelerin yardımları ile sağlıyor. Sultandağı ilçesinde bulunan Kürtlerin büyük çoğunluğu inşaat işlerinde çalışırken, yaşanan linç olayının ardından Kürt işçilere inşaatlarda iş verilmediği öğrenildi. Aileler ise yaşananlara tepkisiz kalınmasını eleştirerek, linç ile bölgeden sindirilmek istendiklerini söyledi.

OTOPSİ SONUCU NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Olay basına gençler arasında yaşanan kavgada Orhan Şahin’in yaşamını yitirdiği şeklinde yansımıştı. Şahin’in bıçaklandığı ileri sürülürken, Şahin’in cenazesi olay sonrasında Afyon’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Olayın görgü tanıkları Şahin ve akrabalarının sarhoş olduğunu ve Şahin’in olay sırasında bıçaklanmadığını sadece fenalık geçirdiğini söylerken, yapılan otopsiye rağmen Adli Tıp Kurumu’nun otopsi sonuçlarını açıklamaması ise derin provokasyon olarak yorumlanıyor.

KAYMAKAMLIĞIN UYANIKLIĞI!

Öte yandan olayların ardından durumu fırsat bilen Sultandağı İlçe Kaymakam Vekili Mevlüt Şekerci, Kürt aileleri ile yaşamını yitiren Orhan Şahin’in ailesi arasında görüşmeler gerçekleştirdi. Şekerci’nin görüşmeler sonrasında Kürt ailelerden ilçeyi terk etmelerini istediği ve buna karşılık ilçede bulunanların, Kürt ailelerin daireleri için toplamda 300 bin TL toplayarak ailelere vereceği vaadinde bulundu. Kürtler ise kaymakamdan bunlarla uğraşması yerine sorunu çözmesini istedi. 


ANF

Hiç yorum yok: