23 Kasım 2012 Cuma

YPG: Serêkaniyê'de 25 Çete Mensubu Öldürüldü

Serêkaniyê - Batı Kürdistan’ın Serêkaniyê kenti sınırlarına giren Türkiye destekli El Kaide’ye yakın gruplar ile YPG güçleri arasında bugün yaşanan çatışmalarda en az 25 çete mensubunun öldüğü, 20’inin de yaralandığı bildirildi.

Türkiye sınırı üzerinden Çarşamba günü Serêkaniyê sınırlarına tanklar ve ağır silah yüklü onlarca askeri araçla geçen yüzlerce silahlı kişi bugün saat 14.00 sıralarında saldırıya geçti. Kentte bir tugay oluşturan YPG güçlerinin karşılık vermesi ile yaşanan şiddetli çatışmaların yoğunluğunun şu saatlerde düştüğü bildirildi.

YPG’nin Serêkaniyê’de kurduğu Şehid Abid Tugayı, bugünkü çatışmalarda 25 çete mensubunun öldürüldüğü, 20’sinin yaralandığını, gruplara ait 3 askeri aracın da imha edildiğini bildirdi. Çatışmalarda bir YPG üyesinin hayatını kaybettiği, birinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Alınan bilgilere göre YPG güçleri bölgedeki tedbirlerini arttırdı.


PAZARTESİ’DEN BERİ EN AZ 54 ÇETE MENSUBU ÖLDÜ


Pazartesi gününden bu yana Türkiye destekli paramiliter gruplara bağlı en az 54 kişi öldü. Pazartesi günü Halk Konseyi Başkanı Abid Xelil’in katledildiği saldırı ardından başlayan çatışmalarda Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre en az 29 çete mensubu öldürülmüştü. Gerçek rakamın daha yüksek olduğu belirtiliyor. Aynı çatışmalarda 2 YPG üyesi, bir Asayiş üyesi ve bir Halk Konseyi üyesi hayatını kaybetmişti. 


ANF

Hiç yorum yok: