7 Kasım 2012 Çarşamba

'Sınırötesi Operasyon' Yalanlandı





Zap - CNN Türk, Doğan Haber Ajansı ve diğer Türk siteleri “Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birlikler, sınır boyunda Irak topraklarında kış üslenmesi yapan PKK'ya yönelik sınır ötesine 'uçar birlik' harekatı gerçekleştirdi” yönünde haberler geçiyor. “Sınırötesi” denilen bölgedeyiz.

Gerilla kaynakları, HPG denetimindeki Medya Savunma Alanları ile Güney Kürdistan’ın diğer alanlarına yönelik herhangi bir operasyon gerçekleşmediğini bildiriyor.

Türk medyasının sözünü ettiği bölgelerden bilgi alan gerilla kaynakları, bu yönlü haberleri yalanlıyor.

Masa başında yalan haber yapan Türk medyasının, Kandil’de Türk savaş uçaklarının bombardımanı ile katledilen 2 köylüyü ve bombalanan köyleri ise görmezden geliyor.


Kandil'deki TSK vahşetinden görüntüler…






Türk ordusuna bağlı savaş uçaklarının Kandil’deki köylere yönelik saldırısında 2 kişi hayatını kaybederken, 2’si de yaralandı.

Saldırı Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece düzenlendi. Hedef Meredo, Kalatuka, Zergele ve Enze köyleriydi.

Bombardıman sonucunda Doğu Kürdistanlı Mam Ali ve Şapur Loqman isimli iki sivil yaşamını yitirdi. Mam Ali ve Şapur Loqman, geçimlerini sağlamak için Güney Kürdistan’a yerleşmiş iki Doğu Kürdistanlıydı. Soyadı öğrenilemeyen 45 yaşındaki Ali, evli ve üç çocuk babasıydı. Atılan bombalar, birinin bedenini parçalara ayırdı.

Yaralanan iki kişinin ise Doğu Kürdistan’ın Serdeşt mıntıkasından Ebubekir Çekovi ile soyadı öğrenilemeyen Güney Kürdistanlı Rêbaz olduğu öğrenildi. Saldırılar sonucunda, köylülere ait bağ ve bahçeler de zarar gördü. Çok sayıda at ve katır da saldırıda telef oldu.

ANF’nin bombalanan alanda çektiği görüntüler, vahşeti gözler önüne serdi.

Türk savaş uçakları, Güney Kürdistan’daki yerleşim birimlerini sistematik olarak bombalıyor. Uluslararası sessizlik altında, siviller bu sınırötesi saldırıların birinci hedefi oluyorlar. Her saldırı ardından Türk yetkilileri ve medyası koro halinde, PKK kamplarının bombalandığını öne sürüyor.

2007’den bu yana çok sayıda sivil Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybetti. En son 5 Kasım günü Xakurkê ve Garê alanlarındaki bir çok köy bombalanırken, 5 Eylül’de Kandil’e yapılan saldırıda biri kadın iki sivil Duwele köyünde yaralanmıştı.

24 Ağustos’ta ise yine Kandil’in Sile ve Surede köylerine yapılan bombardımanda bir tavuk çiftliğinde 7 bin tavuk ile çok sayıda koyun telef olmuştu.  


ANF

Hiç yorum yok: