1 Kasım 2012 Perşembe

KJB: Direnişi Halk Devralmalı

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek amacıyla yapılan 30 Ekim direniş eylemlerini selamlayan KJB, “30 Ekim, zindanda ortaya konulan direnişin artık dışarıda sürdürüleceğine işarettir” dedi. Eylemlerin açlık grevlerini destekleme olarak değil, “açlık grevi direnişini devralma” şeklinde sürmesini istedi.

KJB Koordinasyonu, Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde 51.gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevleriyle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Açıklamada, Kürt halkının tutsakların direnişine 30 Ekim topyekün direnişi ile yanıt verdiği hatırlatıldı. Tarihi bir dönemeç ve tutumu ifade eden 30 Ekim eylemleri nedeniyle Kürt halkını kutlayan KJB “direnişi kesintisiz sürdürmeye” çağırdı.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

Yoldaşlarımızın yaşamını ortaya koyma temelinde zindanlarda geliştirdiği devrimci direniş tutumu artık halkımızca devir alınmalıdır. 30 Ekim günü ortaya konulan tavır aslında zindanda ortaya konulan direnişin artık dışarıda, halkımızca daha güçlü sahiplenme ve sürdürme temelinde devir alındığına işarettir. Bu andan itibaren salt açlık grevlerine destek değil, açlık grevi direnişini devir alma tutumu ve mücadelesi olarak geliştirileceğine inanıyoruz. Halkımızı direnişi bizzat devir almaya ve sahiplenmeye davet ediyoruz. Yoldaşlarımızın yaşamını ortaya koyarak geliştirdiği direnişi halkımızın güçlü sahiplenmesi ve bizzat devir almasıyla başarıya ulaşacaktır. Bu direnişi başarılı kılacak olan; halkımızın, en başta kadın ve gençliğin güçlü sahiplenme tutumu olacaktır.”

KJB açıklamasında AKP Hükümeti ve Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın açlık grevleriyle ilgili tutumunu da Kürt halkına düşmanca yaklaşımının bir parçası olarak değerlendirildi. “AKP devleti ve başbakanın halkımıza düşmanca tutumu şimdi daha da yalın ve net bir biçimde ortaya çıkmış bulunmaktadır. Başbakan Tayyip Erdoğan, tüm dünyanın gözünün içine bakarak, kendi bakanını boşa çıkarma temelinde yalan söylemiştir ve Türkiye’de açlık grevinin olmadığını belirtmiştir. Bu zihniyetten iyi niyet ve sorunu çözme yaklaşımı çıkmaz” denildi.

Başbakan Erdoğan’ın açlık grevleri ve Kürt siyasetine karşı geliştirdiği rencide edici tutum ve saldırıları çaresizlik ve çözümsüzlüğün dışa vurmuş hali olarak değerlendiren KJB açıklamasında, “bu tutum saldırganlığın ahlak ve insani ölçülerini aştığı noktadır. Bu tutum en başta başbakana yandaşlık eden, AKP içinde yer alan, başbakana yaranmak adına halkının değerleriyle ters düşen Kürtleri utandırmış olmalıdır. Başbakanı tanıyan ve önderliğimize, halkımıza yaklaşımını bilen bizler içinse bu durum şaşırtıcı olmamıştır’ ifadesi yer aldı.

Açıklama şu çağrıyla sona erdi:

“En başta kadınlar, gençler olmak üzere özgürlük, eşitlik, demokrasiden ve insani değerlerden yana olan herkesi bir kez daha açlık grevindeki arkadaşlarımızın direnişine daha güçlü sahip çıkmaya ve bu direnişi devir alarak dışarıda sürdürmeye çağırıyoruz. Bu tutum ölümleri durdurabilir ve halklarımız arasında giderek zayıflayan bağın kopmasını engelleyebilir. Halkımızı direnişi yükseltmeye ve serihildanları en ileri düzeye tırmandırmaya çağırıyoruz.”


ANF

Hiç yorum yok: