9 Kasım 2012 Cuma

HPG’den Şemdinli’deki Patlamaya İlişkin Açıklama

HPG Anakarargah Komutanlığı, 4 Kasım günü Şemdinli’de yaşanan ve 1 çocuğun yaşamını yitirmesine neden olan patlamanın “bir yerel birimin askeri aracı hedefleme maksadıyla” gerçekleştirdiğini açıkladı.
Sivil yerleşim yerlerinde bu tür eylemlerin yapılmasını yasakladıklarını hatırlatan HPG gerekli cezai yaptırımlara gidileceğini duyurdu. HPG Anakarargah Komutanlığı Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yaşanan, 14 yaşındaki Faris Demircan’ın hayatını kaybetmesine, 26 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili açıklamada bulundu.

“Sivil yerleşim yerlerinde patlayıcı yüklü araçla eylem yapılmasını yasaklamış olmamıza rağmen yerel bir birimimizin askeri aracı hedefleme maksadıyla bu patlamayı gerçekleştirdiğini netleştirmiş bulunuyoruz” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

24 Kasım günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gerçekleşen ve 1 çocuğun yaşamını yitirdiği, çok sayıda insanımızın da yaralandığı patlama olayına ilişkin araştırmalarımız devam etmektedir. Ulaşılan ilk sonuçlara göre;

HPG Anakarargahı olarak başta Kürt şehirleri olmak üzere tüm sivil yerleşim yerlerinde patlayıcı yüklü araçla eylem yapılmasını yasaklamış olmamıza rağmen yerel bir birimimizin askeri aracı hedefleme maksadıyla bu patlamayı gerçekleştirdiğini netleştirmiş bulunuyoruz. Devam eden soruşturma kapsamında, birimimizin kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği bu olayın nedenleri ve failleri, yine bu olayda bazı insanlarımızın düşman tarafından yaralandığı yönlü iddiaları araştırmaktayız.

Hareket olarak böylesi bir planlama ve hedefimiz olmamasına rağmen böylesi bir acı olayın meydana gelmiş olması bizde büyük bir üzüntüye neden olmuştur. HPG Anakarargahı olarak başta Şemzinan halkı olmak üzere tüm Kürt halkına karşı duyduğumuz saygı gereği bu olay üzerinde itinayla durduğumuzu ve sorumlu bireylere yönelik gerekli cezai yaptırımlara gidileceğini belirtmek istiyoruz. Ayrıca yaşamını yitiren gencimizin ailesine başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz.”


ANF

Hiç yorum yok: