9 Kasım 2012 Cuma

Erdoğan’ın Taleplere Yanıtı İDAM!

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın sağlık, güvenlik, özgürlük koşullarının sağlanması talebiyle on bin tutsağın açlık grevi 59. gününe girerken, Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan “yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi var” diyerek bir kez daha idamı gündeme getirdi.
Cezaevlerinde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın sağlık, güvenlik, özgürlük koşullarının sağlanması talebiyle gerçekleşen açlık grevleri 59. Gününe girerken, Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın tutsakların taleplerine dönük olumsuz açıklamaları sürüyor.

Erdoğan’ın Endonezya ziyaretinde de gündemi ‘idam’ tartışmalarıydı. Başkent Bali’de bir panelde konuşan Erdoğan idam cezasının devam ettiği ülkeleri örnek göstererek, "Bakınız Norveç'te bir olay yaşadık. Bir tane kendini bilmez çıktı, 77 tane Norveç vatandaşını öldürdü. Bir kişi. Ama buna verilen cevap nedir? 21 yıl mahkumiyet. Ben sordum merak ettim, yahu nasıl oluyor da 77 kişiyi öldüren bir insan 21 yıla mahkum oluyor? 21 yıl sonra ne olacak? Bu adam elini kolunu sallayarak dışarı çıkacak. Bana verilen cevap şu: Hayır çıkmaz! 21 yıl sonra, yine bir şeyler uydurulur, tekrar bir ikinci 21 yıl verilir. Ben buna nereden inanacağım? Bunu çözmemiz lazım. Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama ABD'de, Japonya'da, Çin'de kalktı mı” diye sordu. Erdoğan devamla “demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var" ifadelerini kullandı.

Erdoğan geçtiğimiz hafta da, açlık grevindeki tutsakların talepleriyle ilgili olarak “bunu şantaja dönüştürmeyin. Çünkü biz, sizin söylemenizle bu tür eylemi yapmanızla terörist başını oradan çıkartıp evine göndermeyiz. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor” şeklinde sözler sarfetmişti. 


ANF

Hiç yorum yok: