7 Kasım 2012 Çarşamba

DTK Daimi Meclisi Açlık Grevinde


DTK Daimi Meclis üyesi bir grup, Türk cezaevlerinde siyasi tutsakların 57 gündür sürdürdükleri açlık grevlerine destek vermek amacıyla, bu eylemler bitene kadar süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı.

Türk cezaevlerinde bulunan 12 Eylül'den bu yana açlık grevinde olan siyasi tutsaklara ve taleplerine destek veren DTK Daimi Meclis üyesi bir grup DTK önünde açlık grevine başladı.

Açlık grevinin DTK Daimi Meclisi’nin 4 Kasım günü gerçekleştirdiği toplantı sonucu demokratik direnişi büyütme kararı doğrultusunda “Talepleri taleplerimizdir” şiarıyla cezaevlerindeki eylemler bitene kadar süresiz dönüşümsüz devam edeceği bildirildi.

Siyasi iktidarın taleplere ilişkin somut bir adım atmadığı vurgulayan Daimi Meclis, “Kürdistan ve Türkiye’nin her yerinde bu eylemleri sahiplenici haklı, meşru ve demokratik eylemler yayılırken AKP hükümeti ılımlı bazı açıklamalarda bulunmuş olsa da çözüme ilişkin bir gelişme yaşanmamıştır. Durum artık ‘kritik eşik’ belirlemesinin ötesine geçmiştir. Geçen her dakika tüm demokrasi güçleri üzerinde eylemin manevi ağırlığını arttırmaktadır. Bu süreç yetersiz yaklaşımı kabul etmeyecek bir niteliktedir. Bir yanda Kürt sorunun demokratik çözümü için atılması herkes tarafından gerekli görülen adımlar, öte yanda olumsuz bir durumun halklar arası duygusal bağı onarılmaz bir şekilde zarar vereceği gerçeği durmaktadır. Bu aşamada vicdanlı olan hiç kimse duyarsız kalamaz” dedi.

DTK Daimi Meclisi, “başta Kürt halkı olmak üzere tüm bileşenlerini ve demokratik kamuoyunu ortak taleplerde birleşen bu eylemi sahiplenmeye ve demokratik direnişi büyütmeye” çağırdı.


ANF

Hiç yorum yok: