13 Kasım 2012 Salı

Demirtaş: Copları, Panzerleri Dinlemeyeceğiz, Direneceğiz

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mardin'in Derik ilçesinde yaptığı konuşmada, "Dilimizi kabul etmeyen, yok sayan, bu halkın önderine saygı göstermeyen zihniyete, faşist zihniyetlere direnişimizle Kürdistan'dan defol diyeceğiz" dedi. Gençlere ve metropollerde yaşayan Kürtlere seslenen Demirtaş, “İdris Naim Şahin copları, panzeri karşımıza dikebilir; ama biz bunları dinlemeyeceğiz, direneceğiz” dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK'li ve PAJK'lı tutsakların öncülüğünde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının sağlanması ile anadil önündeki engellerin kaldırılması için  yürütülen süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekmek için, Mardin M Tipi Kapalı Cezaevi önünde yapılacak mitinge katılım için ilçeleri gezdi.

Demirtaş ve beraberindeki Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP PM üyeleri, belediye başkanları ve çok sayıda kişi, onlarca araçlık konvoyla ilk olarak Mazıdağ ilçesinde BDP İlçe Örgütü binasına geldi. Burada partilileri selamladıktan sonra Demirtaş ve beraberindekiler, geçtiğimiz hafta polisin attığı gaz bombasıyla başından yaralanan Emanet Eneş'i Kocakent (Teznê) köyündeki evinde ziyaret etti. Demirtaş, Eneş'in ailesinden sağlık durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra onlarca araçlık konvoyla Derik ilçesine geçti.

İlçe girişi ve çarşı merkezinde halk, BDP'nin seçim otobüsüyle beraber, Kelah Mahallesi Kaniya Guzê mevkiinde açılan "Direniş Çadırı"na kadar yürüdü. Binlerce kişi sarı kırmız yeşil flamaları açarak, otobüsü karşıladı. Karşılamada "Ölümlere izin vermeyeceğiz, taleplere yanıt verilsin, açlık grevi direnişçilerini selamlıyoruz, anadilde eğitim talebi kabul edilsin, Öcalan'a özgürlük" pankartı, "Zindan direnişçilerinin kutsal direnişini selamlıyoruz talepleri taleplerimizdir" dövizi ve 14 Temmuz 1982 tarihinde Diyarbakır Cezaevi'nde başladıkları ölüm oruncunda yaşamını yitiren PKK'nin öncü kadrolarının fotoğrafları ile Öcalan'ın posterleri taşındı.

Sık sık "Bijî berxwedana zindanan", "Öcalan", "Bê serok jiyan nabe", "Direne direne kazanacağız" sloganları atan kitle, alkış ve zılgıtlarla otobüsten çalan marşlara eşlik etti. Toplanan kitleye hitap eden BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, böylesine kritik bir dönemde direnişin sürdüğü günde, Derik'in her köşesinde ortaya çıkardığı direnişi selamladığını belirterek, "Ama bunu da çok iyi bilmemiz gerekir ki zindanlarda büyük bir kararlılıkla o kutsal direniş devam ediyor. Bizler için, Kürt halkı için, sizler için, ortaya çıkan onurlu değerler için, özgürlük, Kürt sorunun çözümü için bedenlerini ölüme yatıran, kahramanca direnişi ortaya koyan tutsak yoldaşlarımızı Derik'ten selamlıyoruz" ifadesinde bulundu.

GENÇLERE ÇAĞRI

Açlık grevlerinin AKP'nin faşizan politikalarına karşı başlatıldığını; ancak bunu bitirenin de halkın evlatlarını sahiplenmesi ve onurlu duruşu ile olacağının altını çizen Demirtaş, "63'üncü gününe giriyoruz, kritik aşamanın eşiğini aştık, ölümler an meselesi, onun için nasıl ki ilk günde sizler Kürt halkı ayakta, kararlılığını gösterdiyse bu saatten sonra daha da çok, saat saat, dakika dakika, saniye saniye direnişlerini yükseltmelidirler. Çünkü artık saniyeler büyük önem taşıyor. Bu halk 'şantajdır, blöftür, tehdittir, şovdur' laflarına aldırmadan sokaklarda, elinden ne geliyorsa onun yapılması gerekiyor. Özellikle gençlere çağrı yapıyorum, sadece Derik'te değil tüm Kürdistan gençliği saniye saniye alanlarda zindandaki direnişe direniş katalım. Bugünler evde oturma günü değil, biz direnişimizle 'şov yapıyorlar, şantajdır' diyenlere meydanlarda direnerek, direnişle nasıl kazanıldığını göstereceğiz" şeklinde konuştu.

FAŞİSTLERE KÜRDİSTAN’DAN DEFOL DİYECEĞİZ

"Anadilde savunmayı, eğitimi, kabul etmeyen zihniyette, bu halkın önderine, Kürt halkının önderine saygı göstermeyen zihniyetlere, faşistlere, meydanlarda, Kürtlerin olduğu her yerde Kürdistan'dan defol diyeceğiz" diyen Demirtaş, "Kürt halkının önderine saygı gösterilmesi gerektiğini, anadilde savunma ve eğitimini kabul ettireceğiz" dedi. Zindanlarda bulunan Kürtlerin anadilde savunmayı kabul edeceklerse sadece bununla kalınmayacağını dile getiren Demirtaş, "Biz sadece bununla kalmayacağız, niye onları zindana attın, bu yoldaşlarımızı niye hukuksuz bir şekilde cezaevlerine koydunuz, belediye başkanlarımızı, milletvekillerimizi, çocuklarımızı, siyasetçilerimizi, analar ve babalarımızı niye hukuksuz bir şekilde zindanlara attıklarını sorgulayacağız ve sonuna kadar da takipçisi olacağız" diye kaydetti.

ZINDAN DUVARLARI YIKILMIŞTIR

Onurlu direnişte olan tutsakların yalnız bırakılmaması gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, şunları söyledi: "Birlikte, omuz omuza mücadele vereceğiz. Analar özellikle analar en büyük bedeli verdiler, evlatlarını vermeye devam ediyorlar. O analar ki evlatları 63 gündür açlık grevindedir, direniyor. Şimdi sesleniyoruz, kendi geleceği için değil, ihale, makarna, kömür, cezaevi koşulları için değil, zindan kapılarında direnen evlatlarınız için, hangi Kürt rahat uyuyabilir, hangi Kürt rahat yemek yiyebilir. Benim tanıdığım onurlu bir Kürt evinde duramaz. Evlatlarını unutmaz, yalnız bırakmaz. İşte biz sizin vekilleriniz olarak da, biz de onlara bu direnişlerinden dolayı canımız feda olsun diyeceğiz ve onlarla birlikte, sizinleyiz varız diyeceğiz." Kürtlerin eski Kürt olmadığını herkesin bilmesi gerektiğine işaret eden Demirtaş, "İşte Hayri Durmuş, Ali Çiçek, Kemal Pir, Mazlum Doğan; tüm Kürtleri ezmek isteyen güçlere gösterdiler. Kürtlerin nasıl direneceğini, zindan direnişini nasıl var ettiğini bir halk olduğunu gösterdiler. Tüm zindanlarda görkemli bir direniş ortaya koyuyorsak, bu yoldaşların sayesinde olmuştur. Artık herkes bilsin ki biz ve zindanlar arasında duvar yoktur. Zindanlardaki direnen yoldaşlarımızla halk buluşmuştur. Zindan duvarları yıkılmıştır" dedi.

Kürt halkının özgürlüğünün, zindanlardaki açlık grevinin sonlanmasının Başbakan Erdoğan'ın iki dudağının arasından çıkacak söze bağlı olmadığına vurgu yapan Demirtaş, özgürlüğü getirecek olanın zindanlardaki direniş, halkın gösterdiği görkemli direniş olacağını söyledi. Özellikle metropollerde yaşayan Kürtlere seslendiğini dile getiren Demirtaş, "Metropollerde yaşayan Kürt halkımıza sesleniyoruz, sizin ortaya koyacağınız direniş, tavır, belirleyici olacaktır. Herkes, elinde ne imkan varsa, kullansın. İdris Naim Şahin copları, panzeri karşımıza dikebilir; ama biz bunları dinlemeyeceğiz, direneceğiz. Çünkü bu taleplerin kabul edilmesi bu ülkenin geleceğinin aydınlatılması demektir. Onun için ne zahmetler karşımıza çıkarsa çıksın direneceğiz" dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından sonra seçim otobüsü yoğun ilgiden dolayı alandan güçlükle çıkarken, kitle PKK ve PKK Lideri Öcalan lehine sloganlar atarak ilçe çıkışına kadar yürüdü.

Demirtaş, yüzlerce araçlık konvoyla Kızıltepe'ye doğru yola çıktı.


ANF

Hiç yorum yok: