14 Ekim 2012 Pazar

Yüksekova’da Helikopter, Bingöl’de Karakol Vuruldu

HPG gerillaları Yüksekova’da askeri malzeme ve cephane takviyesi yapan bir helikopteri, Bingöl’de ise bir karakolu vurdu. Her iki olayda ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) gerillaların Yüksekova, Bingöl, Erzurum, Dersim, Diyarbakır ve Muş’ta gerçekleştirdikleri eylemler hakkında açıklamada bulundu.

HPG-BİM’in verdiği bilgiye göre gerillalar, Hakkari’nin Yüksekova İlçesine bağlı Gire Gipe alanında bulunan “işgalci TC ordu” güçlerine askeri malzeme ve cephane takviyesi yapan 1 skorsky helikoptere yönelik 13 Ekim günü saat 11.00’da bir eylem gerçekleştirdi. İndirme yapan helikopterin etrafında toplanan askerlerin de hedef alındığı eylemdeki ölü ve yaralı askerlerin sayısının tespit edilemediği kaydedildi. Açıklamada Türk ordusunun eylem ardından Çarçela alanına yönelik savaş uçaklarıyla bir bombardıman düzenlediği kaydedildi.

BİNGÖL’DE KARAKOLA EYLEM

Gerillalar Bingöl’ün Yedisu İlçesi’nde ise Dem Karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. 13 Ekim günü saat 19.00’da gerçekleştirilen, 2 nöbet kulübesi ve karakol binasının ‘etkili bir şekilde vurulduğu’ eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bildirildi. Açıklamada ayrıca 14 Ekim günü sabah saatlerinde karakolun yakın çevresinde Türk ordusu tarafından kısmi bir operasyon düzenlendiği kaydedildi.

ERZURUM’DA ASKERİ MALZEME TAŞIYAN TREN VURULDU

Erzurum-Kars seferini yapmakta olan 1 trene yönelik gerçekleştirilen eylemi de üslenen HPG-BİM, trenin askeri malzeme taşıdığını bildirdi. “13 Ekim günü saat 11.30’da Erzurum’dan Kars’a giden ve askeri malzeme taşıyan bir trene yönelik Horasan ve Sarğkamış ilçeleri arasında bir eylem gerçekleştirilmiştir” denilen açıklamada trende maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

DERSİM, DİYARBAKIR’DA YOL KONTROLLERİ

HPG-BİM, gerillaların 13 Ekim günü Muş-Kulp ve Dersim-Erzincan yolu üzerinde gerçekleştirdiği yol kontrol eylemleri hakkında da bilgi verdi.

13 Ekim günü 12.00-13.00 saatleri arasında Dersim-Erzincan yolu Kozmerik mıntıkasında bir yol kontrol eylemi gerçekleştirildiğinin ifade edildiği açıklamada durdurulan araçlarda kimlik kontrolü yapan gerillaların Türk ordusuyla işbirliği halinde çalışan bir şirkete ait 1 adet TIR’ı yakarak imha ettiği kaydedildi. “Eylemde düşmanın asimilasyon politikalarına hizmet eden 1 öğretmen gözaltına alınmış, ilk sorgusunun ardından uyarılarak serbest bırakılmıştır” denilen açıklamada eylem ardından alanda kobra helikopterlerin bombardımanı desteğindeki skorsky helikopterlerle yapılan indirmelerle bir operasyon başlatıldığı duyuruldu.

Muş-Kulp yolu üzerinde 13 Ekim günü 16.00-18.00 saatleri arasında yapılan yol kontrol eyleminde ise durdurulan 60 araçta kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillaların toplanan halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca eylem esnasında “işgalci TC ordusuyla” işbirliği halinde çalışan ve sivil araçlarla patlayıcı madde taşıyan bir şirkete ait 1 adet aracın da yakılarak imha edildiği bildirildi. 


ANF

Hiç yorum yok: