6 Ekim 2012 Cumartesi

İşte Gerillanın Lice’deki Karakolu Düşürdüğü Anlar…

HPG gerillalarının 14 Eylül’de Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Tepe jandarma karakoluna yönelik düzenlediği eylemin görüntüleri Gerilla TV’de yayınlandı.

HPG’nin saat 18.40’da başlattığı saldırı sonucunda karakolda onlarca askerin öldüğü, bir tank ve bir panzerin imha edildiğini bildirdi. Görüntülerde, kamera çekiminin yapıldığı yerde bir gerilla Kürtçe konuşurken, bir diğeri Türkçe yaşananları anlatıyor.

Karakolun dumanlar içinde kaldığı, tüm mevzilerin düştüğü, askerlerin herhangi bir karşılık veremediği ifade ediliyor. Dördüncü dakikada karakolun alevler içinde olduğu açıkça görülürken, mevziler ve karakolun tamamen düştüğü belirtiliyor.


HPG Basın İrtibat Merkezi, bu eyleme ilişkin 16 Eylül günü yaptığı açıklamada gerillanın karakola yönelik “fedai eylem” gerçekleştirdiğini, 25 askerin öldürüldüğü bu eylemde bir tank, bir panzer ile 1’i A4 silahına ait olmak üzere 5 mevzi ve nizamiye kulübesinin imha edildiğini duyurmuştu. HPG-BİM, “fedai” eylemde gerillanın herhangi bir kayıp vermeden üslerine döndüğünü bildirmişti. Türk yetkililer, karakolun tamamen imha olduğu bu saldırıda 'bir askerin yaralandığını'!! iddia etmişti.
Görüntüler şu adreste yayınlandı: http://www.gerillatv.net/view_video.php?viewkey=87fcd52517084d614d17


ANF

Hiç yorum yok: