2 Ekim 2012 Salı

HPG'den Eylem Dalgası

HPG gerillaları Şırnak, Ağrı, Van, Erzincan ve Mardin’de düzenlediği eylemlerde çok sayıda asker ölürken, en az üç mevzi imha edildi, askeri malzeme taşıyan bir tren ve bir zırhlı araç tahrip edildi, 4 TIR ateşe verildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), bir çok bölgede düzenlenen gerilla eylemleri hakkında bilgi verdi Şırnak’ta 30 Eylül ve 2 Ekim arasındaki eylemler ve askeri hareketliliklere ilişkin şu bilgiler aktarıldı:

“*30 Eylül günü saat 17.30’da Şırnak’ın Uludere ilçesiyle Kadune köyü arasında işgalci TC ordusuna ait askeri bir konvoya yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 2 düşman askeri öldürülmüş, 3 asker de yaralanmıştır.

*30 Eylül günü saat 17.00’da Şırnak’ın Uludere ilçesi sınır hattında, Deriye Dawetiye alanına geçmek isteyen işgalci TC ordusuna ait skorsky tipi bir helikopter gerillalarımız tarafından vurulmuştur. Darbe alan helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

*2 Ekim sabah saatlerinde Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin alanında işgalci TC ordusu tarafından kobra helikopterlerin desteğinde yapılan indirmelerle bir operasyon başlatılmıştır.”

TRENE SABOTAJ

30 Eylül’de Sivas-Erzincan hattında da bir trene sabotaj yapıldığını bildiren HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şu ayrıntıları verdi: “Şehit Zilan, Şehit Celal ve Şehit Aziz devrimci harekatı kapsamında gerillalarımız 30 Eylül günü saat 21.30’da Sivas-Erzincan hattında bir trene yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Askeri malzeme taşıyan trene yönelik Cebesoy mıntıkasında gerçekleştirilen eylemde büyük çapta maddi hasar meydana gelmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu eylem alanı ve çevresinde kısmi bir operasyon düzenlemiştir.”

YOL KONTROLÜ

1 Ekim günü 16.45-19.30 saatleri arasında Mardin’in Nusaybin-Ömerli yolu Kurikê köyü yakınlarında HPG gerillalarının bir yol kontrol eylemi gerçekleştirdiğini bildiren HPG-BİM, “Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Eylemde işgalci TC ordusuyla işbirliği halinde çalışan 2 kişi toplanan halk önünde mahkemeye çıkarılmıştır. Halkın aldığı düşmanla çalışmama kararına uyacakları sözünü veren 2 şahıs serbest bırakılmıştır” dedi.

DOĞUBAYAZIT’TA 3 MEVZİ İMHA EDİLDİ

“Şehit Sidar ve Şehit Dicle devrimci harekatı” kapsamında gerillaların Ağrı’nın Doğubeyazıt ve Van’ın Çaldıran ilçelerinde çeşitli eylemler gerçekleştirdiğini belirten HPG-BİM, Doğubayazıt’taki eylemlere ilişkin şunları belirtti:

“1 Ekim günü saat 17.45’te Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Kevire Şamiya karakolunun güvenlik tepesine ve karakolun 3 mevziisine yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Tepede bulunan askerleri etkili bir şekilde vuran gerillalarımız, hedeflenilen 3 mevziiyi de içindeki askerlerle birlikte imha etmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Eylem alanına müdahale amacıyla Teperî köyüne doğru ilerleyen zırhlı araçlardan oluşan askeri konvoy da gerillalarımız tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Eylemde 1 zırhlı araç tahrip edilirken eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Düşman eylemlerdeki ölü ve yaralılarını çeşitli araçlarla alandan uzaklaştırmıştır.”

4 TIR İMHA EDİLDİ

Ayrıca, 1 Ekim günü 17.30-22.00 saatleri arasında Doğubayazıt-Çaldıran yolu üzerinde bir yol kontrol eylemi gerçekleştirildiğini ifade eden HPG-BİM, “Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız, halka devrimci harekat ve süreç hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Eylemde ayrıca işgalci TC ordusuyla işbirliği halinde çalışan şirketlere ait 3 TIR yakılarak imha edilmiştir” bilgisini verdi.

Gerillaların Iğdır-Doğubeyazıt yolu üzerinde de 1 Ekim günü 20.30-21.00 saatleri arasında bir yol kontrol eylemi yaptığını belirten HPG-BİM, bu eyleme ilişkin şu detayları aktardı: “Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız halka devrimci harekat ve süreç hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Eylemde ayrıca işgalci TC ordusuyla işbirliği halinde çalışan bir şirkete ait 1 TIR yakılarak imha edilmiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu eylem alanına zırhlı araçlarla müdahale ederek araziye keşif ve pusu birlikleri yerleştirmiştir. Bu alanlardaki gerilla eylemleri ardından işgalci TC ordusu bugün sabah saatlerinde Kire Gewre, Kire Qijikê, Kire Arhac alanlarına yönelik binlerce askerin katılımıyla bir operasyon başlatmıştır.”


ANF

Hiç yorum yok: