2 Ekim 2012 Salı

Hakkari'de Türk Ordusuna Gerilla Müdahalesi

Hakkari’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde Türk ordusunun operasyonlarının gerilla güçleri tarafından durdurulduğu bildirildi. Askeri birliklerin Çukurca'da ilerleyemediğini belirten HPG, Gediktepe ve Garê alanlarında ise çatışmaların yer yer sürdüğünü ifade etti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Hakkari’nin Şemdinli, Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde TC ordusu tarafından düzenlenen operasyonlara müdahale eden gerillalarımız düşman güçlerini durdurmuştur” dedi.

GELİYÊ ZAP’TA ASKER SIKIŞTIRILDI

Açıklamada Çukurca’ya bağlı Geliye Zap alanında “işgalci TC ordusu” tarafından 27 Eylül günü başlatılan operasyona katılan “düşman güçleri”nin ilerleme sağlamadan bulunduğu yerde sıkıştırıldığı ifade edildi.

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusu buna karşın Geliye Zap alanına giriş çıkışları yasaklayarak halka baskı yapmaktadır. Alan halen gerillalarımızın denetiminde bulunmaktadır” dedi.

1 Ekim gece saat 24.00’de Şemdinli’ye bağlı Meleyan tepesine çıkmak isteyen Türk ordusuna gerillanın “müdahalede bulunduğunu” belirten HPG-BİM, “Düşmanın ilerleyişini durduran gerillalarımızın eylemindeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” diye belirtti.

GARÊ'DE ÇATIŞMA

Açıklamada devamla şu ayrıntılar yer aldı: “2 Ekim günü 04.00-05.30 saatleri arasında Gare sırtlarına çıkmak isteyen işgalci TC ordu güçlerine yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem ardından gerillalarımız ile işgalci TC ordusu askerleri arasında bir buçuk saat boyunca çatışma yaşanmıştır. Alana müdahale etmek isteyen 2 kobra helikopter ise gerillalarımızın cevap vermesi ardından uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Bu alandaki eylem ve çatışmalardaki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Eş zamanlı olarak Ranyapîrê boğazını ele geçirmek amacıyla ilerleyen işgalci TC ordusuna yönelik 2 Ekim günü saat 08.00’da bir eylem gerçekleştiren gerillalarımız 2 düşman askerini öldürürken, 1 düşman askerini de yaralamıştır.

GEDİKTEPE'YE HAVA SALDIRISI

Hareketi durdurulan işgalci TC ordusu 2 Ekim günü 08.30-09.00 saatleri arasında Konserve (Gediktepe) ve Gare tepelerini savaş uçaklarıyla bombalamıştır. Alandaki çatışmalar ise halen yer yer devam etmektedir.

Yüksekova ilçesine bağlı Çarçela dağı ve Mergezerê alanlarına yönelik önceki gün başlatılan ve Gıre Çeta mıntıkasında yoğunlaşan operasyon gücüne yönelik gerillalarımız 1 Ekim günü saat 13.00’da bir eylem gerçekleştirmiştir. Tüm hedeflerin etkili bir şekilde vurulduğu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

Bu alanda da ilerleme sağlamayan işgalci TC ordusu Gire Çeta’ya skorsky helikopterlerle çok sayıda asker ve cephane sevk edilirken 21.30-22.30 saatleri arasında Çarçela ve Mergezerê alanları savaş uçaklarıyla, 21.30-23.00 saatleri arasında da Geliye Doskî alanı kobra helikopterlerle bombalanmıştır.” 


ANF

Hiç yorum yok: