29 Ekim 2012 Pazartesi

DTK, 30 Ekim’de ‘TOPYEKÜN DİRENİŞ’e Çağırdı

PKK ve PAJK’lı tutsakların Türk cezaevlerinde 12 Eylül’den bu yana bedenlerini ölüme yatırarak sürdürdükleri açlık grevine dikkat çeken DTK, 30 Ekim’de “Topyekûn Direniş” çağrısında bulundu. DTK, “Kürt halkının tutsaklarla aynı amaçlar etrafından bütünleştiğini tüm dünyaya göstermek tarihi bir sorumluluktur” dedi.

DTK, yaptığı yazılı açıklama ile Türk cezaevlerinde PKK ve PAJK’lı tutsakların bedenlerini ölüme yatırarak 48 gündür sürdürdükleri süresiz dönüşümsüz açlık grevine dikkat çekti. BDP’nin 30 Ekim günü hayatı durdurma yönünde almış olduğu “Topyekûn Direniş” kararına katılım sağlamaya çağrıda bulundu.

Kürt halkının tarihe geçecek olan bir süreci yaşamakta olduğu ifade edilen açıklamada, “Halkımızın değerli evlatları tüm cezaevlerinde yaşamlarını hepimizin olan talepler uğruna bedenlerini siper ederek görkemli bir direniş sürdürüyor. 14 Temmuz 1982 Büyük Ölüm Orucu nasıl Kürt halkının dirilişinin ilk kıvılcımı olduysa, 12 Eylül 2012 Süresiz Dönüşümsüz Açlık Grevi de Kürt halkının özgürlüğüne giden büyük bir adım olarak tarihe geçecektir. Bu süreç sıradan yaklaşılmayacak bir şekilde hassastır. Tüm halkımızın hem Açlık Grevi Eylemini sürdüren tutsaklarla hem de onların talepleri etrafında birleşmesi gerekmektedir. Demokratik Çözümden, özgürlüklerden, insan haklarından yana olduğunu iddia eden hiç kimse bu sürece uzak kalmamalıdır. Herkes bulunduğu alanda yapabilecekleri ile büyük bir sahiplenme gerçekleştirmelidir” denildi.

DTK bileşeni BDP’nin 30 Ekim’de yaşamın her alanında çalışanların genel greve gideceği, esnafların kepenk açmayacağı, şoförlerin kontak kapatacağı, “topyekûn direniş günü” kararı aldığı hatırlatılan açıklamada, bu tarihte Kürt halkının bu karar çerçevesinde açlık grevi yapan tutsaklarla aynı amaçlar uğruna bütünleştiğini tüm dünyaya göstermesinin tarihi bir sorumluluk olduğu vurgulandı. Açıklamada son olarak, “Bu sürecin ancak halkımız tarafından direniş ruhuyla karşılanacak olması, taleplerin yaşama geçirilmesine ve eylem sonucu gelişebilecek ölümleri durdurabilir” denilerek 30 Ekim’de BDP’nin almış olduğu “Topyekûn Direniş” kararına katılım sağlamaya çağırdı.


ANF

Hiç yorum yok: