26 Ekim 2012 Cuma

Amed Halk İnisiyatifi’nden 30 Ekim Çağrısı


Amed Halk İnisiyatifi cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatıran tutsakların taleplerine sahip çıkma amacıyla 30 Ekim’de Kürdistan’ın tümünde yaşamı durdurmaya; Diyarbakır halkını da 3 Kasım’da İstasyon Meydanı’nda tutsakların taleplerini haykırmaya çağırdı.

Amed Halk İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, Kürdistan coğrafyasında bin yıllardır sömürü talan ve asimilasyonun uygulandığını, “En iyi Kürt ölü Kürttür” mantığıyla hareket eden işgalci güçlerin Kürt halkının başta dili olmak üzere kültürünü, tüm değer yargılarını yasaklayıp yok etmek amacını güttüğünü hatırlattı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“Herkesin “ağrı dağında üzeri betonla kapatılmış ölü bir meftundur” dediği bu halkı Önder Apo canlandırıp yaşama imkanları yaratmış, Kürt halkının baş aşağı gidiş kaderine “dur” diyerek bilinçli ve örgütlü politik bir Kürt açığa çıkarmıştır. Uluslararası komplo ile istediğini elde edemeyen komplocu güçler önderliğimiz üzerindeki tecriti ağırlaştırarak Önderliğimizi halkımızdan kopartıp, önderliğimizin ömrünü vererek yaratmış olduğu Kürt örgütlülüğünü ve ulusal birliğini parçalayıp ortadan kaldırarak Kürt halkını yok etmek istemektedir.”

Amed Halk İnisiyatifi AKP Hükümeti ve Gülen Cemaatinin inkar ve imha politikasını Kürt halkına oyalama şeklinde sürdürdüğünün altını çizdi. Açıklamada, “bir taraftan din kardeşlerim diyerek sahte vaatlerle oyalamaya çalışırken, diğer taraftan oluşturmuş olduğu yeşil gladyo ve ona bağlı paralı ordusu, polisiyle siyasi-askeri operasyonlar ile Kürdistanı yeniden işgal etmek istemektedir. Bu kirli oyalama politikasını deşifre edip boşa çıkaran Önder Apo’ya yönelik tecrit içinde tecrit uygulayarak 15 ayı aşkın bir süredir Önderliğimizin avukatları ile görüşmesine izin vermemektedir. Önderliğimizin İmralı direnişine paralel gerillanın Botan’da başlatmış olduğu devrimci hamle karşısında yenilen AKP yeşil gladyosu Kürt halkının değer yargılarına alçakça ve ahlaksızca dil uzatıp saldırmaktadır” denildi.

Cezaevlerinde başlatılan ve 45 gündür devam eden süresiz dönüşümsüz açlık grevlerinin tüm bu saldırılara karşı başlatıldığına dikkat çeken Amed Halk İnisiyatifi, “1. zindan direniş tarih ve mirasına denk bir biçimde bedenlerini ölüme yatıran Kürt özgürlük tutsakları; Mazlum, Dörtler, Hayri, Kemal, Akif, Sema Yüce ve Halit Oral’ların izinde olduklarını, yaşamı uğruna ölecek kadar göstermekle birlikte biz Kürt halkına da serhildan çağrısı yapmaktadırlar” ifadesini kullandı.

Açıklamada şu çağrıya yer verildi:

“Amed halk İnisiyatifi olarak başta Önder Apo’nun sağlık, güvenlik ve özgürlüğünün sağlanması ve bedenini özgürlüğümüz için ölüme yatıran cezaevindeki yoldaşlarımızın sesine ses, direnişlerine direnişle karşılık vermek için bütün halkımızı serhıldana çağırıyoruz. Başta kadın ve gençlik olmak üzere tüm kurum ve duyarlı halkımızı bu serhildana öncülük etmeye çağırıyoruz. Bu andan itibaren hiçbir devlet ve AKP işbirlikçisi Amed sokaklarında rahat gezmemelidir. Görülen her yerde hedef alınarak Kürt halkına karşı işledikleri ihanet suçunun hesabı sorulmalıdır. Başta 30 Ekim’de tüm halkımızı bulunduğu alanlarda, 3 Kasım’da ise İstasyon meydanında yapılacak mitinge “An azadi an azadi” şiarıyla serhildan ruhuna denk bir şekilde katılım sergilemeye çağırıyoruz.

Son olarak Önder Apo ve tüm Kürt özgürlük tutsakları özgürleşmeden, ana dilde eğitim ve diğer tüm haklarımızı elde etmeden, işgalci TC devletinin ordusu, polisi, kurum ve kadroları topraklarımızı tamamıyla terk etmeden hiçbir Kürt genci kadını ve halkı durmamalı, serhıldanı süreklileştirmelidir.“


ANF

Hiç yorum yok: