30 Ekim 2012 Salı

Açlık Grevleri İçin Birçok İl ve İlçede Hayat Durdu


Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla bugün birçok il ve ilçelerinde kepenkler açılmadı, taşıtlar ulaşıma çıkmadı, öğrenciler okula gitmedi.

Cezaevlerinde süren açlık grevlerine dikkat çekmek ve destek vermek amacıyla Barış ve Demokrasi Partisi’nce (BDP) yapılan "topyekûn direniş" çağrısı üzerine bugün Diyarbakır, Van, Batman, Hakkari, Şırnak başta olmak üzere pekçok ilde kepenklerin açılmadığı, taşıtların ulaşıma çıkmadığı ve öğrencilerin okula gitmediği bildiriliyor.

Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesi ve anadilde eğitim-savunma hakkı talepleriyle 12 Eylül'den itibaren başlatılan açlık grevleri için BDP'nin haftalık Grup toplantısı da bugün Diyarbakır'da E Tipi Kapalı Cezaevi’nin önünde yapılacak.

Diyarbakır'da sadece fırın ve eczaneler açık

Ajansların geçtiği haberlere göre Diyarbakır’da kepenkler açılmadı... Fırın ve eczanelerin dışında açık dükkânın bulunmadığı Diyarbakır’da, belediyeye ait halk otobüsleri de sefere çıkmadı. Öte yandan, BDP’nin Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde düzenlemeyi planladığı Meclis Grup Toplantısı nedeniyle, cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polislerce E Tipi Kapalı Cezaevi’nin bulunduğu Barış Caddesi’nin giriş çıkışlarına barikat kuruldu.

Cezaevine yapılacak yürüyüş bekleniyor

Van'da esnafın büyük bir bölümü kepenk açmazken, cadde ve sokaklarda yoğun polis varlığı görülüyor... BDP'nin çağrısı doğrultusunda sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde kepenkler açılmazken, bazı bölgelerde okullar boykot edildi. Polis ekipleri, sokaklarda dolaşarak grupların toplanmasına engel olmaya çalışıyor. BDP çadırının bulunduğu alanda toplanan vatandaşlar, cezaevine yapılacak yürüyüş için bekliyor.

Okullar boş

Hakkari ve ilçelerinde kepenk ve kontak kapatıldı. Esnaf sabah kepenk açmazken, sürücüler de araçlarını trafiğe çıkarmadı. Öğrencilerin de okullara gitmediği şehirde, sadece fırın ve eczaneler açıldı. Sessizliğin hüküm sürdüğü şehirde polis ekipleri geziyor. Yüksekova'da BDP’lilerin öğle saatlerinde oturma eylemi yapacağı bildirildi.

Batman’da kepenkler açılmazken, ailelerin çocuklarını okula göndermediği belirtiliyor.

Şırnak'ta kepenkler büyük oranda kapatıldı, öğrenciler okula gitmedi.

Muş'un Bulanık ilçesinde de kepenkler açılmadı. İlçede BDP’li belediye başkanları, il meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı tarafından dönüşümlü açlık grevi başlatıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnaf kepenk kapattı. BDP Silvan İlçe Başkanlığı, saat 12:00'de ilçe binası önünden eski belediye binası önüne kadar yürüyüş yaparak, oturma eylemiyle açlık grevine destek vereceğini açıkladı.

Hiç yorum yok: