23 Eylül 2012 Pazar

Kürdistan Halk İnisiyatifi: Saldırılara Misliyle Karşılık Verilecektir


Kürdistan Halk İnisiyatifi, başta Bingöl olmak üzere Kürdistan ve Türkiye’de Kürtlere ve kurumlarına yönelik artan saldırılarla ilgili sert uyarılarda bulundu. Kürt gençlerini kurumlarına sahip çıkarak saldırılara misliyle karşılık verme çağrısında bulunan inisiyatif, “Saldırılar devam ettiği taktirde bizde Kürdistan’da yaşayan ve görev yapan devlete bağlı tüm kesimleri hedef alacağız” dedi.

Kürdistan Halk İnisiyatifi, Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de, son günlerde Kürtler ile kurumlarına yönelik artan saldırılarla ilgili açıklamada bulundu. Saldırıların AKP devleti eli ile planlı bir şekilde geliştiğini belirten inisiyatif, bu saldırılara sesiz kalmayarak misiliyle karşılık vereceklerini söyledi.

Kürdistan’da gelişmekte olan halk devriminin,” kesin zafer süreci olarak değerlendirilen bir aşamaya geçmiş bulunmaktadır “ diyen Kürdistan Halk İnisiyatifi, “Varlık ve özgürlüğümüz açısından tarihsel bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz bu süreci, bu güne kadar verilen bedellerin en büyüğünü ödeme pahasına bile olsa, bu onurlu ve haklı mücadelemizden zerre kadar taviz vermeyip, geri adım atmayacağız” dedi.

Bu konuda beklentiler içerisinde olan hegemonik ve işgalci güçlerin yok olma telaşı içerisinde kendi varlıklarını zorla sürdürmeye çalıştıkları belirtilen halk inisiyatifi açıklamanın devamında şunları belirtti:

“Önderliğimiz eksenli gelişen direniş karşısında panikleyen işgalci AKP devleti elinde bulundurduğu gücü hiçbir insani, ahlaki içeriği olmayan politikalarını, önderliğimizi on dört yıldır esaret altında tutarak ve işkencehaneye çevirdiği İmralı sistemini, halkımıza karşı demoklesin kılıcı misali şantaj olarak kullanmaktadır. Fethullah Gülen ve cüce soytarısı Erdoğan’ın öncülüğünü yaptığı yeşil gladyo, gerek Önderliğimize karşı başlatmış olduğu işkence, hareketimize karşı geliştirdiği imha operasyonları, halkımıza karşı yürüttüğü toplumsal ve fiziki soykırım politikalarını, beyaz Türk faşizminin izdüşümü olarak yeşil Türk faşizmi karakteri ile daha da inceltmiş, derinleştirmiş ve böylece canavarlaşmıştır.

Kendi gerçekliğini bu şekilde ispatlamaya çalışan ve Kürdistan’da varlığını gelenekçi zor ve psikolojik savaş politikalarıyla kabul ettirmeye çalışan AKP, yetmiyormuş gibi halkımızın Rojava Kürdistan’ında elde etmiş olduğu kazanımlara da çomak sokma çabası içerisindedir. Fakat Şemzinan’la başlayan, Botan hattına ve tüm Kürdistan’a yayılan, bundan sonrada daha fazla yayılacak olan gerilla, zindan ve halkımızın özgürlük direnişi, AKP’yi Kürdistan’da çözümsüz bırakmış ve yok olma psikolojisine sokmuştur.

Bu nedenledir ki en son Çewlik’te de olduğu gibi Kürdistan ve Türkiye kentlerinde münafık, satılmış imamlarının fetvalarıyla ve polisin öncülüğünde Kürtlere ve kurumlarına saldırılar organize etmektedir. Akıl yoksunu olan, bir avuç devşirme Kürt kesimini de buna alet ederek kendi halkına karşı kullanmaktadır. Fakat bu saatten sonra hiçbir güç Kürtlerin önümüzdeki süreçte kendi statülerini kazanma ve özgürlüğünü sağlamanın önünde engel olamayacaktır. Bunu anlamamak için akıl özürlüsü olmak gerekir, ısrarla anlamak istemeyenlerde Kürtlerin mücadelesi karşısında kırılmaya mahkum olacaklardır.”

Kürdistan Halk İnisiyatifi, açıklamanın devamında gelişen saldırılara karşı Kürt gençlerine kurumlarına sahip çıkarak, misilleme hakkını kullanmaya çağırdı.

“Daha öncede belirttiğimiz gibi tüm halkımıza çağrımızdır; Kürtler olarak tüm varlığımızı ve enerjimizi, özgürlüğü özgürlüğümüz olan ve onurlu yaşamayı bize öğreten önderliğimizin yolunda harcama, olacaksa bir yaşam ancak bu uğurda olması gerektiği üzerinden tüm halkımız kendi çocukları olan gerillanın direnişine denk, serhıldanlarla karşılamayı esas almalı. Buna bağlı olarak halkımıza ve büyük bedellerle elde edilen kurumlarına yapılan faşist saldırılara karşı, halkımız, özellikle gençlerimiz kendini korumalı ve kurumlarını sahiplenmelidir. Ayrıca sadece kendini korumakla değil, yapılan saldırılara karşı misilleme hakkını kullanmalı, halkımıza karşı bu kirli savaşta yer alan ve dolaylı dolaysız alet olan herkesi hedefine almalıdır. Başta bu saldırıları yapan ve alet olan kesimler olmak üzere, herkes şunu iyi bilmeli ki yapılan saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. Devam ettiği taktirde bizde Kürdistan’da yaşayan ve görev yapan devlete bağlı tüm kesimleri hedef alacağımızı açıkça belirtiyoruz.”

Kürdistan Halk İnisiyatifi, açıklamanın sonunda, Kürt halkı ve demokratik kamuoyuna, PKK lideri Abdullah Öcalan ile Kürt halkının özgürlüğü ekseninde, cezaevlerinde geliştirilen süresiz-dönüşümsüz açlık grevine her alanda sahip çıkarak mücadeleyi yükselterek destek verme çağrısında bulundu. 


ANF

Hiç yorum yok: