1 Eylül 2012 Cumartesi

KCK: AKP'nin Çaresi Yok!

KCK Siyasi Komitesi, "Hiç çaresi yoktur; AKP, ya Reber APO'nun özgürlüğüyle birlikte Kürdistan halkının özgürlüğünü kabul edecek, ya da bir süre sonra esamesi bile okunmayacak bir hale gelecektir" dedi. 

KCK Siyasi Komitesi'nin yazılı açıklamasında, AKP iktidarının tarih bilincinden yoksun, her şeyi kendisinden başlatan diktatör, ırkçı/faşist bir zihniyet ve tutum içerisinde olduğu kaydedildi. Geçen 30 yıllık savaş sürecini örnek gösteren KCK, sömürgeci savaş politikalarının sonuçsuz kalacağına vurgu yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yaklaşık 30 yıllık mücadele tarihimizden bugüne kadar kaç tane iktidar; cumhurbaşkanı, başbakan, genelkurmay başkanı, içişleri bakanı değişti, AKP kurmayları çok iyi bilirler. Kaç tane Güneydoğu kalkınma paketi, milli mutabakat kararları, olağanüstü hal ve terörle mücadele kanunu çıkarıldı, bunu da AKP kurmaylarının çok iyi bilmesi gerekir. Yine ırkçı faşist AKP iktidarının, sürekli tekrarlayıp durduğu 'devletimiz güçlüdür. PKK silah bırakmalı ve teslim olmalıdır vb' nidaların en yüksek perdeden nasıl dillendirildiğini de çok iyi bilmesi gerekir. Gerek AKP iktidarı döneminde, gerekse AKP öncesi tüm iktidarlar döneminde sınır dışı operasyon adı altında, Güney Kürdistan topraklarına kaç işgal hareketi ve operasyon yapıldı, bunlar da bilinmektedir. Şimdi AKP'nin, tüm yaşanmışlıkları yok sayarak; sömürgeci özel savaş politikalarının özgürlük mücadelesi karşısında yenildiğini görmek istemeyerek hareket etmesi, her şeyden önce yaşanan gerçekliğe ve halklarımıza karşı tam bir saygısızlık örneği olmaktadır."

Hüseyin Çelik'e yanıt


Açıklamada, Cemil Çiçek'in 'ulusal mutabakat' adı altında hazırladığı metnin, Kürt halkının iradesini yok sayan, inkar ve savaş politikalarında ısrar etmenin ötesinde bir anlam taşımadığı belirtilerek, "Bu sadece Kürdistan halkıyla alay etmektir. Halkımızın buna elbette bir cevabı olacaktır" denildi.
Hüseyin Çelik'in 'Kürtleri PKK'nin baskısından korumak gerekir' sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu ne hainlik, bu ne komplekstir! Dünyanın ve tarihin neresinde ve hangi zamanında görülmüştür ki, cellat kurbanını korumuştur. Hem cellat olacaksın, hem de Kürtlerin korunmasından söz edeceksin. Bu tam bir iki yüzlülüktür. Hüseyin Çelik çok sevdiğini iddia ettiği Kürtlerin arasına bir girsin; Van'a gitsin, onu bağrına nasıl bastıklarını görecektir! Hiç çaresi yoktur; AKP, ya Reber APO'nun özgürlüğüyle birlikte Kürdistan halkının özgürlüğünü kabul edecek, ya da çok değil bir süre sonra esamesi bile okunmayacak bir hale gelecektir. PKK ve Kürt sorunu böyledir; ya çözüme gelirsin, ya çözülürsün. AKP rejimi de, kendisinden önceki inkarcı faşist iktidarlar gibi çözülmeye ve tasfiye olmaya mahkumdur."

Boykot yetmez


KCK Siyasi Komitesi, yeni eğitim-öğretim yılına da dikkat çekerek, Kürt çocuklarının okulları sadece boykot etmekle yetinmemesini, asimilasyon merkezi olan okulları tümden reddetmesini istedi: "Hiçbir Kürt öğrenci ve Kürt çocukları, birer asimilasyon ve soykırım yuvası olan sömürgeci okullara gitmemelidir. Bu okullar beyaz katliam yerleridir. Zihinsel sömürgeciliktir. Kürt çocuklarını başkalaşmaya uğratmaktır. Hiçbir Kürt çocuğu ne ilköğretim ne de üniversitelere kadar kesinlikle bu okullara gitmemeli, boykotla yetinmeyip, ulusal onur gereği tümden reddetmelidir."



YENİ ÖZGÜR POLİTİKA
 

Hiç yorum yok: