28 Eylül 2012 Cuma

HPG: Çukurca’da 13 Asker Öldürüldü

BEHDİNAN - HPG gerillalarının denetimi elinde bulundurduğu Şemdinli ve Çukurca hattında eylemler sürüyor. Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde çıkan çatışmalarda 13 asker öldü, 1 gerilla da yaşamını yitirdi. Gerillalar Şemdinli’de de Rubarok Karakolu’na eylem düzenledi.

HPG Basın İrtibat Merkezi HPG-BİM, Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne bağlı Geliye Zap alanında dün düzenlenen operasyon ve çıkan çatışmaların ayrıntılarını açıkladı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Saat 02.40’da Helwesis tepesine ilerleyen düşman askerlerine yönelik gerçekleştirilen eylemde 4 düşman askeri öldürülmüştür. Farklı bir noktadan ilerlemek isteyen ayrı bir düşman birliğine yönelik gerçekleştirilen ikinci eylemde de 4 düşman askeri öldürülmüştür. Sabah saatlerinde araziye dağılan düşman birliklerine yönelik 3 koldan vurulan etkili darbeler neticesinde düşman yerinde sıkışmıştır. Akşam saatlerine dek bu alanda yaşanan çatışmalarda ise 5 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ve çatışmalarda gözle görülen net 13 düşman askeri öldürülmüş, 10’dan fazla düşman askeri de yaralanmıştır.”

Alana Skorsky helikopterlerle takviye girişimine dönük de bir eylem düzenlendiğini bildiren HPG-BİM, gerillaların vurduğu 1 skorsky helikopterin alandan uzaklaşmak zorunda kaldığını kaydetti. Alanın savaş uçakları, kobra helikopterler, obüs ve havan toplarıyla yoğun bombardımana tutulduğunu da ekledi.

Açıklamada ayrıca Geliye Zap alanında bulunan Guzereşê, Mezrê, Tıxube, Zawîte ve Tiyare köylerine yönelik Türk ordusu tarafından düzenlenen bombardımanlarda köylülere ait çok sayıda bağ-bahçenin ve bazı araçların zarar gördüğü duyuruldu. HPG-BİM, ayrıca köylere giden elektrik hatlarının da Türk askerleri tarafından kesildiği bilgisini paylaştı.

HPG-BİM, gerillaların gerçekleştirdikleri eylemlerde 1 gerillanın da yaşamını yitirdiğini duyurdu. HPG-BİM, yaşamını yitiren gerillanın sicil bilgilerini ise netleştiğinde açıklayacaklarını belirtti.

RUBAROK KARAKOLUNA EYLEM

27 Eylül günü saat 10.00-10.30 saatleri arasında Hakkari’nin Şemdinli’ye bağlı Rubarok karakoluna gerillalar tarafından bir eylem gerçekleştirildiğini duyuran HPG-BİM, “tüm hedeflerin etkili bir şekilde vurulduğu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediğini” bildirdi. Eylem ardından Govende dağına yönelik 2000 asker ve 200 korucunun katılımıyla bir operasyon başlatıldığı bilgisi verildi.

Aynı gün saat 16.00 sularında Türk ordusunun 50 araçlık bir konvoyla Yüksekova’ya bağlı Sinewa karakoluna askeri malzeme ve cephane takviyesi yaptığı bilgisini veren HPG-BİM, Türk ordusunun bu alanlardaki bombardımanları hakkında da bilgi verdi.

Yüksekova’ya bağlı Oramar yakınlarında bulunan Şehit Gafur tepesine 27 Eylül günü 13.30-14.00 saatleri arasında kobra helikopterlerle bir bombardıman düzenlendiğini kaydeden HPG-BİM, Şitazin karakolu askerlerinin de Çarçela dağı yamaçlarını ve karakol çevresini dün gece 01.00-02.00 saatleri arasında obüs ve havan toplarıyla bombaladığını bildirdi. 


ANF

Hiç yorum yok: