5 Eylül 2012 Çarşamba

HPG: Beytüşşebap'ta 54 Asker-Polis Öldü

HPG, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2 Eylül günü gerillalar tarafından gerçekleşen eşzamanlı eylemlerin sonuçlarını açıkladı. Açıklamaya göre, yaşanan çatışmalarda 54 asker ve polis öldü, 50’den fazlası da yaralandı. Bir skorsky helikopterin düşürüldüğü eylemlerde çok sayıda askeri malzemeye de el konuldu. HPG 4 gerillanın da yaşamını yitirdiğini bildirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada Beytüşşebap’ta da bir “devrimci harekâtın” başlatıldığı vurgulandı. İlçedeki tüm hedeflerin 15 dakika içinde düştüğü kaydedilen açıklamada eylemin ayrıntıları da yer aldı:

İLÇEDEKİ HEDEFLER 15 DAKİKA İÇİNDE DÜŞTÜ

“2 Eylül günü saat 22.00’da güçlerimiz tarafından Şehit Adil ve Şehit Nuda isimli bir Devrimci Harekât başlatılmıştır. Harekât kapsamında Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ve çevresinde bulunan Bayrak, Beboskê, Çeper askeri üsleri, Tugay binası, Mezra Alayı, jandarma karakolu ve güvenlik tepesi, polis ve özel harekat timlerine ait binalar ve güvenlik mevziileri, Beytüşşebap kaymakamının evi, hükümet konağı ve tüm devlet kurumları gerillalarımız tarafından hedeflenmiş, Beytüşşebap’a gelen tüm yollar da denetim altına alınmıştır. 15 dakika içinde ilçe merkezinde hedeflenilen tüm noktaları ve mevziileri ele geçiren gerillalarımız özel harekât timlerine ve polislere ait tüm mevziileri ve nöbet kulübelerini imha etmiştir.”

GERİLLALAR KAYMAKAMLIKTA ARAMA YAPTI

İlçe içinde bulunan ve jandarmalar tarafından tutulan bir tepenin de gerillalar tarafından ele geçirildiğini belirten HPG-BİM “ilçe kaymakamlığı önünde bulunan polis noktalarını da imha etmiştir” dedi. Gerillalar tarafından Kaymakamlık binasının ele geçirilip binada arama yapıldığını da bildiren açıklamada, “gerillalarımız birçok teknik malzemeyi ele geçirdikten sonra binayı ve içindeki malzemeleri imha etmiştir” denildi. “Gerillaların etkili eylemi karşısında çatışamayan özel harekat timleri ve polislerinin ise, mevzilerini bırakarak Tugay Komutanlığı’na kaçtığı” bilgisi de verildi. Açıklamada “gerillalar Bayrak tepesinin büyük bir bölümünü imha ederken, Mezra Alayı ve Tugay Komutanlığı’nı da etkili bir şekilde vurdu” denildi.

HPG-BİM, Gerillaların eylem kapsamında Beytüşşebap-Şırnak yolu üzerindeki köprüyü de imha ettiğini belirtti.

‘TÜM AĞIR SİLAHLAR İMHA EDİLDİ’


Beboskê adı verilen tepenin de gerillalar tarafından ele geçirildiğini ifade edilen HPG-BİM açıklamasında “gerillalarımız burada 22 asker cenazesinin üzerine giderek bu askerlere ait silah ve askeri malzemelere el koymuş, tepede bulunan tüm ağır silahları imha etmiştir. Tepenin gerillalarımızın eline geçmesi ardından işgalci TC ordusu bu tepeyi obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır” bilgisine yer verildi.

1 SKORSKY DÜŞÜRÜLDÜ

Açıklamaya göre gerillalar eylemin gerçekleştiği gecenin sabahında Skorsky tipi bir helikopter de düşürdü. Açıklamada, “3 Eylül sabahı asker cenazelerini almak amacıyla alana gelen kobra destekli skorsky helikopterler gerillalarımız tarafından vurulmuştur. Burada 1 skorsky helikopter düşürülmüş, 2 skorsky helikopter de ağır darbelenmiştir” denildi.

5 PANZER VE KAYMAKAMIN MAKAM ARACI İMHA EDİLDİ

Harekatın birinci aşamasında ilçe merkezi ve çevresinde bulunan askeri üslere yönelik gerçekleştirilen eylemlerde toplam 53 asker ve polis öldürüldüğüne 50’nin üzerinde asker ve polis de yaralandığına dikkat çekilen HPG-BİM açıklamasında gerillalar tarafından imha edilen ve el konulan askeri malzemelere ilişkin de şunlar belirtildi:

“Gerillalarımız tüm eylemlerde 5 panzer, 4 A4 silahı, kaymakamlığa ait 1 makam arabası ve 120’lik bir havan imha edilmiştir. Ayrıca 5 adet HK 33 melez ve bu silaha ait 30 şarjör, şerit ve mermileriyle birlikte 1 adet BKC tam otomatik silah, 1 Karnas suikast silahı, 1 Bombaatar silahı ve 5 roketi, 4 termal cihazı, 3 adet küçük, 1 adet büyük cihaz, 2 gündüz dürbünü, dolu şarjörleriyle birlikte 1 asker kütüklüğü, 3 telefon, 1 adet nicon fotoğraf makinası ve çok sayıda askeri malzemeye el koymuştur.”

TÜM YOLLAR GERİLLANIN DENETİMİNE GİRDİ

Gerillaların Beytüşşebap ilçesi çevresinde buluna tüm yolların gerillanın denetimine aldığını ifade eden HPG-BİM “Beytüşşebap ilçesi çevresindeki tüm yolları ve geliş hatlarını denetimlerinde bulunduran gerillalarımız harekatın ikinci günü Şırnak-Beytüşşebap yolu üzerinde kontrol noktaları oluşturarak kimlik kontrolü gerçekleştirmiştir. Durdurulan araçlardaki halka ve değişik muhabir ve gazetecilere harekat hakkında bilgilendirmede bulunan gerillalarımızın yol denetimleri devam etmektedir” dedi.

Beytüşşebap’ın karşısında bulunan tepelere gerillalar tarafından bayrak dikildiğine ve Türk ordusunun karadan hareket edemediğine dikkat çekilen açıklamada “ilçenin karşısına düşen tepelere gerillalarımız tarafından partimizin bayrağı dikilmiştir. İşgalci TC ordusunun karadan herhangi bir girişimi olmamakla birlikte ilçe çevresini rastgele obüs ve havan toplarıyla bombalamaktadır.”

3 EYLÜL GÜNÜ DE EYLEM

Eylemin diğer günü de gerillaların eylem gerçekleştirdiğine dikkat çeken HPG-BİM “Ayrıca gerillalarımız harekat kapsamında 3 Eylül günü Beytüşşebap’a bağlı Çeper tepesine bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 1 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri de yaralanmıştır.”
HPG-BİM yaşanan çatışmalarda 4 gerillanın da yaşamını yitirdiğini belirtti. Yaşamını yitiren gerillaların kimlik bilgilerinin ise daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. 


ANF

Hiç yorum yok: