28 Eylül 2012 Cuma

Halep’te Çatışma: Asayiş Üyesi Bir Kürt Hayatını Kaybetti

Halep - Yoğun bir Kürt nüfusun yaşadığı Halep kentinde Esad ordusu ile Özgür Suriye Ordusu arasında çıkan çatışma sonucu Kürt mahallesini koruyan Asayiş’in bir üyesi hayatını kaybetti. Halk Savunma Birlikleri (YPG), Suriye askerleri ve silahlı militanların mahalleye girişine izin vermedi.

Alınan bilgilere göre olay bugün sabah saatlerinde yaşandı. Kürt mahallesi Şeyh Maksud (Şêx Meqsûd) yakınında Özgür Suriye Ordusu ile Esad ordusu arasında çatışmalar yaşandı.

Tren yolu yakınında yaşanan çatışma bir saat kadar sürerken, her iki taraftan da kayıpların olduğu bildirildi. Çatışma sırasında Özgür Suriye Ordusu militanları Kürt mahallesine girmek isteyince Halk Savunma Birlikleri (YPG) tarafından, sivillerin çatışmadan zarar görmemesi için, engellendi.

Diğer taraftan Suriye askerleri de mahalleye yerleşmek isteyince YPG güçlerinin direnişiyle karşılaştı. Askerler kaçtıkları sırada etraflarına rastgele ateş açtı. Bunun üzerine Asayiş güçleri de karşılık verdi.

Kurşunların isabet ettiği 39 yaşındaki Reşid Habib isimli bir Asayiş üyesi hayatını kaybetti, Abdurrahman Nasan, Sabri Abdurrahman ve Muhammed Hellak isimli üç kişi de yalandı. Olay ardından YPG güçleri mahalledeki güvenliği kontrol altına aldı.

Suriye'nin ikinci büyük kenti olan Halep'te 600 bine yakın Kürt Şex Meqsud ve Eşrefiye mahallelerinde yaşıyor. Bu iki mahalle Kürt mahalleleri olarak biliniyor ve mahallelerin güvenliği YPG güçleri ile Asayiş (Sivil Savunma Komitesi) tarafından sağlanıyor. 


ANF

Hiç yorum yok: