5 Eylül 2012 Çarşamba

FLASH: Afyon'daki Patlamada 32 Asker Öldü İddiası


Afyon'da Mete Saraç kışlasındaki mühimmat deposunda yaşanan patlamada 32 askerin öldüğü iddia edildi.
Afyon'da yayın yapan yerel bir televizyon kanalı olan Kanal 3 olay yerindeki muhabirinin geçtiği bilgiye dayanarak mühimmat deposunda yaşanan patlamada 32 askerin öldüğünü öne sürdü.

Haber konusunda henüz Türk yetkilileri resmi bir açıklama yapmadı. 


ANF 

Türk devletinin sansürcü politikaları sadece Kürdistanla sınırlı değil. Afyon’da yaşanan patlamanın üzerinden geçen zamana rağmen Türk yetkilileri kayıp ya da ölü asker sayısı konusunda net bir açıklama yapmıyor. Yerel kaynaklar cephanelikte bomba sayımı sırasında yaşandığı söylenen patlamada çok sayıda askerin öldüğünü kaydediyor.

Afyon’un Ataköy ilçesindeki Mehmet Saraç Kışlasında bugün yerel saatle 21:15 sıralarında büyük bir patlama yaşandı. Mühimmat deposunda el bombalarının tasnif ve sayımı sırasında yaşanan patlamanın şiddeti tüm şehirde hissedildi. İnsanlar kendilerini deprem oldu zannederek dışarı atarken hastanelere 4’ü asker 7 kişi kaldırıldı.

Patlamayla birlikte büyük bir yangın çıkarken çevreye dağılan mühimmat nedeniyle yangını söndürme çalışmalarının yürütülemediği bildirildi.

Olayın ardından yerel bir haber kanalı patlamada 32 askerin öldüğünü iddia etti. Ulusal kanallar ise patlamanın olduğu sırada depoda çok sayıda askerin olduğunu ve bu askerlerin akıbetleri konusunda bir bilgi edinilemediği bilgilerini geçiyor.

Afyon valisi İrfan Balkanlıoğlu yaptığı açıklamada patlamanın kaza sonucu yaşandığını ve sabotaj ihtimalinin sözkonusu olmadığını kaydetti.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise patlama nedeniyle bazı askerlerin ölmüş olabileceğini söyledi ancak net bir sayı vermekten kaçındı. 

Hiç yorum yok: