27 Ağustos 2012 Pazartesi

KCK: Karayılan’ın Murat Filiz İsminde Bir Koruması Hiç Olmadı

BEHDİNAN - KCK, Türk yetkilileri ile basının ''Antep bombacısı'' olarak lanse ettiği Muraz Filiz adlı gerillanın KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın koruması olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. KCK, “Cemal yoldaşımızın Murat Filiz isminde bir koruması hiçbir zaman olmamıştır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, Türk devlet yetkilileri ve basınının Antep’teki bombalı saldırının sorumlusu olarak gösterdiği HPG gerillası Murat Filiz’in KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın koruması olduğu yönündeki iddialarına sert tepki gösterdi. KCK, söz konusu iddiaları yalanlarken, “Yalan ve iftirada hiçbir sınır tanımayan AKP, Firaz kod adlı Murat Filiz'in başkanlığımızın, yani Cemal yoldaşımızın koruması olduğunu iddia edebilecek kadar çirkefleşmiştir” dedi.

AKP devleti ve medyasının, özgürlük hareketi ile direnen Kürdistan halkına karşı son dönemlerde tamamen yalan, hile ve manipülasyona dayalı oldukça kirli ve tehlikeli bir saldırı başlattığını kaydedilen KCK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Siyasi ve psikolojik yenilgi yaşayan AKP devleti, işgalci Türk ordusunun, HPG gerillaları karşısında Zagros ve Botan'da uğradığı hezimeti gizlemek ve kamuoyunu yalan – yanlış bilgilendirerek yönlendirmek için, olmadık hile ve yalan dolu iftiralara başvurmaktadır.

HPG, Antep'te gerçekleşen bombalı saldırıyı üstlenmemesine rağmen, sömürgeci basın ve AKP devleti, ısrarla ve ahlaksızca bu olaydan hareketimizi sorumlu tutmaya çalışmaktadır.

Yalan ve iftirada hiçbir sınır tanımayan AKP, Firaz kod adlı Murat Filiz'in başkanlığımızın, yani Cemal (KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan) yoldaşımızın koruması olduğunu iddia edebilecek kadar çirkefleşmiştir.

Oysa gerçek şudur ki, Cemal yoldaşımızın Murat Filiz isminde bir koruması hiçbir zaman olmamıştır. AKP medyası ve kalemşörlerinin buna rağmen bu tür gerçek dışı beyanatlarda bulunması şüphesiz ki, Hareketimizin imajını ve itibarını bozmak ve gölgelemeye yöneliktir. Ancak insanlığa ve Kürdistan halkına karşı hesap veremeyecek kadar affedilemez ağır suçlara sahip olan AKP devletinin bu tür iddiaları, onun suçlarını hiçbir şekilde hafifletmeyeceği gibi, çürüme ve bitiş sürecini de geciktiremeyecektir.

Hareket olarak sorumluluklarımız gereği, yurtsever devrimci kamuoyunu bu konuda doğru bilgilendirmeyi bir görev olarak bildiğimiz gibi, duyarlı tüm kesimleri AKP’nin bu utanmaz, yalan ve hileye dayalı politikalarına karşı tutum belirlemeye çağırıyoruz. “


ANF

Hiç yorum yok: