14 Ağustos 2012 Salı

KCK: Aygün Bugün Serbest Bırakılacak

Behdinan - KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 15 Auğustos Atılımı’nın yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Dersim’de gerilla tarafından gözaltına alınan CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’ün "işlemlerinin tamamlanması” ardından bugün serbest bırakılacağını bildirdi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, silahlı mücadelenin başlangıç tarihi olan 15 Ağustos 1984’ün 28. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Açıklamada, 12 Ağustos günü Dersim’de gerilla tarafından gözaltına alınan CHP Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün konusunda da önemli mesajlar verdi. KCK açıklamada, gerillanın mevcut pozisyonuna da dikkat çekerek Şemdinli’de Türk ordusunun yenildiğini söyledi ve ekledi: “Sömürgeci AKP belası iktidar gücü olmayı sürdürdükçe, sadece Kürdistan halkı değil, Türkiye halkı da gerçek anlamda özgür, eşit ve demokratik bir geleceğe kavuşamayacaktır.”

“15 AĞUSTOS’U KUTLUYORUZ”

KCK’nin açıklaması şöyle: “Reber Apo’nun şahsında yiğit Kürdistan halkının ve tüm yoldaşların ulusal özgürlük, onur, diriliş ve kurtuluş günü olan şanlı 15 Ağustos bayramını, Agit yoldasın şahsında tüm kahraman şehitlerimize olan minnet borcu ve mutlak zafer ruhuyla kutluyoruz.

Bundan 28 yıl önce, bugün, Kürdistan'da lanetli tarihle hesaplaşmanın; onursuzluğa, köleliğe, zulme ve zorbalığa karşı amansız başkaldırının ilk ve tarihsel adımları Eruh ve Şemdinli’de atılmıştı.

Adı, kimliği, dili, kişiliği, onuru ve ülkesi kısaca kendisine ait olan ne varsa her şeyin insafsız ve acımasızca redd ve inkar edildiği bir dünyada yiğit Kürdistan halkının direnişi, isyanı, özgürlüğe olan tutkusu, irade ve kararlılığı da şüphesiz o büyüklükte ve keskinlikte olacaktı.

Sömürgeci Türk devletinin Kürt ve Kürdistan olgusunu neredeyse belleklerde bile sildiğine inandığı, bunun için zindanları tam bir karabasan ve cehennem ortamına çevirerek sonuç almaya çalıştığı, PKK’nin çökertilip tasfiye edildiğini düşündüğü bir dönemde, bin yılların intikam ruhuyla karanlıkları aydınlatan 15 AğustosEruh ve Şemdinli hamlesi, Kürdistan'da yepyeni bir sayfa açıyordu. Eruh’ta Agit ve Erdal yoldaşların Şemdinli’de ise gözlüklü Ali ve Mustafa yoldaşların komutasında işgalci TC sömürgeci orduları beyninden vurulmuş, Kürdistan halkı ise tarihte ilk kez kendi öz önder ve örgütlü gücüyle isyana kalkmıştı. Bu hiç kuşku yoktur ki, bir ulusal uyanış, ulusal diriliş ve kurtuluş süreciydi.

Zindanlarda Mazlum, Kemal, Hayri ve Ferhat’lerin onurla taşıdıkları ve asla yere düşürmedikleri direniş ve isyan bayrağı, 15 Ağustos şanlı atılım ruhuyla Kürdistan’ın doruklarında dalgalanmış ve baskı tüm ülke satında direnişi sararak on yılları bulan ve nefes nefese geliştirilen bir mücadele ve direniş ruhunu yaratmıştır.

“SÖMÜRGECİ ORDU MEVZİLERİNDEN ÇIKAMAZ HALE GELDİ”

Eruh ve Şemdinli atılımının 29. yılında, bugün, başta yine direniş ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan Şemdinli ve Botan’da işgalci orduya kök söktüren ve tamamen zafere kilitlenmiş görkemli bir mücadele hamlesi daha gelişmektedir. Mücadele tarihimizde ilk kez bu kapsamda ve genişlikte alan tutma ve alan hakimiyeti gerçekleştirilmektedir. AKP devletinin Kandil ve özgür medya alanlarını işgal etmesi şurada kalsın, özgür medya alanları Kuzey Kürdisan’a doğru açılım yaparak genişlemektedir. 23 Temmuz’da Şemzinan ve Zagros’larda başlatılan devrimci hamle ve operasyon, sömürgeci orduyu mevzilerinden çıkamaz hale getirmiş ve Türk ordu güçleri büyük kayıplar vermiştir. Başbakan Erdoğan’ın devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan demogoji ve yalanlarla bu gerçeği tersyüz etmesi mümkün değildir. Sömürgeci ordu, gerillanın devrimci operasyonları karşısında büyük bir irade kırılması yaşamış ve hezimete uğramıştır.

“TÜRK ORDUSU ŞEMDİNLİ’DE KIRILDI, YENİLDİ”

Şemdinli’de şuan Türk Devleti kırılmış ve yenilmiştir. Şıtazın-Oremar, Şemzinan ve Çelê - Rındık eyleminde gerillanın göstermiş olduğu başarılı performans ile araziye hakimiyet düzeyi 15 Ağustos ruhuna yaraşır bir biçimde bugünkü gerillada yaşatılmaktadır. Gerilla 28. yıldönümünü büyük bir hamle ile karşılamakta ve final sürecini zaferle taçlandırmada yüksek bir kararlılık ortaya koymuş bulunmaktadır. Ve bu süreç Kürdistan gerillasının tam üstünlüğüyle 15 Ağustos ruhuyla, artan bir kararlılıkla devam etmektedir.
“HÜSEYİN AYGÜN BUGÜN SERBEST BIRAKILACAK”

Gerillanın geliştirdiği dönemin devrimci hamle ve operasyon çerçevesinde Dersim’de bir gerilla birimimizin kendi inisiyatifi ile M.Vekili Hüseyin Aygün’ü işlemlerinden dolayı bir süreliğine alıkoyduğu kamuoyunca bilinmektedir. Bunun üzerine özellikle AKP tarafından hareketimize karşı bir karalama kampanyası geliştirilmek istenmektedir. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, AKP sistemi tarafından haksız yere alıkonulan 9 milletvekilini halkın iradesine saygısızlık olarak görmeyip, hareketimiz tarafından bir milletvekiline dönük gerçekleşen bir günlük tutuklamayı milletin iradesine saygısızlık olarak göstermesi Türk Devletinin çifte standartlı mantığını ortaya koymuştur. Söz konusu vekil, işlemlerinin tamamlanması ardından bugün salıverilecektir.

“BATI KÜRDİSTAN’DA ÖZGÜRLÜK FİİLİ OLARAK GERÇEKLEŞTİ”

Bugün, Rojava Kürdistan’da halkımız kendi en meşru hakkı olan özgürlüğünü fiilen gerçekleştirmiş durumdadır. AKP devletinin ırkçı ve işgalci emelleri hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Aksine Rojava Kürdista’nın özgürlüğü beraberinde Kuzey Kürdistan'da Reber Apo’nun özgürlüğüyle birlikte halkımızın özgürlüğüne kavuşmasını daha çok imkan dahiline koyacaktır.

Ortadoğu’da oligarşik monark rejimlerin birer birer tasfiye olduğu tarihin bu kritik döneminde, Kürdistan halkının kendi demokratik özerklik statüsünü ve hukukunu kazanacağı kesindir. Bu anlamda halkımız bu gün ,15 Ağustos direniş ruhuna yakışan tarihi bir görevle karşı karşıyadır. Bunun için tam bir seferberlik ruhuyla kenetlenip tüm gücüyle serhıldanları daha da yükselterek zaferle taçlandırmak tarihi bir zorunluluktur. Ulusal birlik, bilinç ve serhıldan ruhu en çok bu gün olmazsa olmazımızdır. Kürdistan halkının gelinen noktada artık sömürgecilikle tam bir kopuşu gerçekleştirmesi her şeyden önce ulusal bir onur ve özgürlükten yana bir tutum olacaktır.


“İLK HESAP SORMA YERİ KÜRDİSTAN DAĞLARIDIR”

Kürdistan gençliği, devrimdeki ve serhıldanlardaki öncü rolünü tüm yeteneklerini ayaklandırarak en çok bu gün oynamalıdır. Apo’cu ruhla fedai öncülük misyonu devrimin geleceğini belirleyecek kadar önemlidir. Her günü bir serhıldan biçiminde değerlendirip hayatın her alanını yüksek bir mücadele alanına dönüştürmelidir. Kürdistan gençliğinin yeri, 15 Ağustos Eruh ve Şemdinli atılımında görüldüğü gibi sömürgecilikten ilk hesap sorma yeri olan Kürdistan dağlarıdır. Hiç zaman yitirmeden en yaygın biçimde, en kararlı ve en büyük katılımı gerçekleştirmek üzere çağrımızı bir kez daha yineliyoruz.

Özgürlük mücadelesinde en çok bedel ödeyen ve devrimin en temel ve öncü gücü olan yurtsever Kürdistan kadını Şehit Bese Anuş, Hanım Yaverkaya, Zilan, Beritan ve Tekoşin yoldaşların ruhuyla örgütlenip tarihsel rolünü oynamakla karşı karşıyadır.


“AKP BELASI İKTİDAR GÜCÜ OLDUĞU SÜRECE EŞİT VE DEMOKRATİK GELECEK MÜMKÜN DEĞİL”

Sömürgeci AKP belası iktidar gücü olmayı sürdürdükçe, sadece Kürdistan halkı değil, Türkiye halkı da gerçek anlamda özgür, eşit ve demokratik bir geleceğe kavuşamayacaktır. Kürdistan özgürlük mücadelesi bu anlamda Türkiye halklarının da mücadelesidir. Bu temelde başta Türkiye halkı olmak üzere tüm devrimci, demokrat, sosyalist ve halkların özgür ve barış içerisinde yaşamasından yana olan her kesi, halkımızın özgürlük mücadelesine destek olmaya ve tamamen yalan, hile ve entrika üzerinden politika yapan ırkçı, faşist AKP rejimine karşı mücadele sesini yükseltmeye, açık ve kararlı bir tutum geliştirmeye çağırıyoruz.

15 Ağustos’un 28. yıldönümünde Reber Apo’nun özgürlüğü eksenli Devrimci Halk Savaşını zaferle taçlandırma kararlılığıyla tüm halkımızı ve özgürlükten yana olan tüm dostlarımızı saygıyla selamlıyor, bayramlarını bir kez daha kutluyoruz."


ANF

Hiç yorum yok: