25 Ağustos 2012 Cumartesi

Kandil'de Siviller Bombalandı: 2 Sivil Yaralandı





Kandil - Türk savaş uçakları bir kez daha Güney Kürdistan’da sivil yerleşim alanlarını bombaladı. İki sivilin yaralandığı saldırıda, 7 bin tavuk telef oldu, köylülere ait bağ ve bahçelerde ağır maddi zarar oluştu.

Alınan bilgilere göre gece saat 01.30 sıralarında altı savaş uçağı Kandil’deki sivil yerleşim alanlarını bombaladı. Yarım saat boyunca Silê ve Surede köyleri hedef alındı.

Saldırı sonucunda iki köylü yaralanırken, Silê köyündeki tavuk çiftliği yerle bir oldu, 7 bin tavuk telef oldu. Yaralılar arasında çiftliğin sahibi Salih Mihemed de bulunuyor. Saldırı da ayrıca köydeki evler, bağ ve bahçeler de zarar gördü.

Surede köyünde yaralanan kişinin isminin ise Eli Bapir olduğu ve hafif yaralı olduğu öğrenildi. Köylülere ait çok sayıda aracın zarar gördüğü, koyunların telef olduğu bildirildi.

Türk ordusu 15 Ağustos günü de Kandil’deki Bukriska köyünün üst kısımlarını bombaladı. 19 Haziran günü gece yarısı Kandil’e bağlı Xodyan köyüne düzenlenen saldırıda Mihemed İbrahim adlı köylü yaralandı. Köylülere ait bağ ve bahçelerin büyük zarar gördüğü bombardıman sonucu çıkan yangında onlarca ağaç da yandı.

Türk ordusu 17 Ağustos 2011 tarihinden bu yana Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki Medya Savunma Alanlarına yoğun hava ve topçu saldırılar düzenliyor. Yüzlerce köyün yer aldığı bu alanlara yönelik saldırılardan en fazla siviller zarar görüyor. 21 Ağustos günü Kandil’e bağlı Kortek köyünde düzenlenen hava saldırısında 4’ü çocuk 7 kişi katledildi.

Hava saldırılarının yanı sıra yasaklı silah kullanımı nedeniyle de çok sayıda köylü hayatını kaybetti ya da yaralandı. Geçtiğimiz Ocak ayı başında Zaxo’dan köyü Dola Marsisê’ye dönen 80 yaşındaki bir kişi, tarlasına atılan misket bombasının patlaması nedeniyle hayatını kaybetti.


ANF

Hiç yorum yok: