12 Ağustos 2012 Pazar

HPG: Gerilla Karşısında Hiçbir Karakol Duramaz

HPG Anakarargah Komutanlığı, 4 Ağustos’ta Çukurca’da başlayan “devrimci harekata” katılan gerillaları kutlayan bir mesaj yayınladı. HPG, bu operasyonla “gerilla karşısında dayanabilecek hiçbir düşman tekniği ve kale gibi korunan karakolunun olmadığının” gösterildiğini belirtti.

“Şehit Arjin Garzan ve Mahir Başkale Devrimci Harekatı” olarak adlandırılan Çukurca’daki gerilla operasyonuna ilişkin bir “kutlama” mesajı yayınlayan HPG Anakarargah Komutanlığı, "Devrimci Halk Savaşı süreci temelinde geliştirdiğiniz Arjîn Garzan ve Mahir Başkale Devrimci Harekatı’nda göstermiş olduğunuz yüksek başarıdan dolayı sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını bekliyoruz” dedi.

Mesajda, şu ifadelere yer verildi: "Zalim AKP’nin yürüttüğü zulüm politikalarına karşı gerillanın gücü ve kabiliyetini sergilediği bu başarılı operasyon, planlamada daha incelikli ve yaratıcı, uygulamada daha disiplinli ve örgütlü olunduğunda, gerillanın karşısında dayanabilecek hiçbir düşman tekniğinin ve kale gibi korunan karakolunun olmadığını göstermiştir.

Yüksek saldırı ruhu, Apocu cesaret ve kararlılıklarıyla bu anlamlı direnişin başarılı olmasında büyük rol oynayan kahraman şehitlerimiz Delil, Zınar, Jîn, Viyan, Brusk, Evîndar, Argeş, Fırat, Baran, Botan, Zerdeşt, Karwan, Şahin ve Şiyar yoldaşları büyük bir saygıyla anıyor, bu kahramanların anısına sonuna kadar bağlı kalacağımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Mücadelemizin bu önemli aşamasında başarılarınızın artarak gelişmesi, tüm şehitlerimizin ruhunu şad edeceği ve halkımıza moral kaynağı olacağı gibi içinde bulunduğumuz Devrimci Halk Savaşı temelinde Önder Apo’nun ve halkımızın özgürlüğünün yolunu da açacaktır. "


ANF

Hiç yorum yok: