12 Ağustos 2012 Pazar

Gerilla Türk Ordusunun Ikmal Hatlarını Kesiyor

HPG gerillalarının Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile Şitazin arasında bulunan ve Türk ordusu tarafından yeniden inşa edilen bir köprüyü imha ettikleri bildirildi. Eylem nedeniyle Şitazin ve Oramar karakollarına karadan ulaşamayan Türk ordusunun havadan yapmak istediği ikmal ise gerillalar tarafından engellendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından son günlerde HPG gerillaları tarafından gerçekleştirilen eylemlere ilişkin bir açıklama yayınlandı. Açıklamada özellikle Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşanan çatışmalara ilişkin bilgiler verildi.

HPG gerillalarının 10 Ağustos günü saat 21:30 sıralarında Yüksekova ilçe merkezinde bulunan Tümen komutanlığı karargahına yönelik bir eylem gerçekleştirdiğinin belirtildiği açıklamada bu eylemde Türk ordusunun ölü ve yaralı sayısının netleştirilemediği ifade edildi.

ASKERİ MALZEME TAŞIYAN TIR ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

11 Ağustos günü Yüksekova-Oramar yolu üzerinde HPG gerillalarının yol kontrolü gerçekleştirdiğinin duyrulduğu açıklamada burada Şitazin karakoluna erzak ve askeri malzeme taşıyan bir tırın gerillalar tarafından ateşe verildiği ve şoför Abdübasit Aydın’ın da gözaltına alındığı ifade edildi.

Gerillalar ayrıca dün gece yarısı Yüksekova ile Şitazin arasında bulunan daha önce imha edilen bir köprünün yeniden inşa edilmesinin ardından bir eylem gerçekleştirdi. Aynı köprüyü ikinci defa havaya uçuran HPG gerillaları bu şekilde Şitazin ve Oramar karakollarıyla ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısını koparmış oldu.

HELİKOPTERLER DE İKMAL YAPAMADI

Açıklamaya göre karadan Şitazin-Oramar karakollarına ulaşamayan Türk ordusunun bu sabah saat 9 sıralarında bu karakollara erzak ve askeri malzeme götürmek amacıyla helikopterlerle alana girme girişimi gerillalar tarafından engellendi. Helikopterlerin gerilla ateşi nedeniyle karakollara sevkiyatı yapamadığı bildirildi.

Türk ordusunun ayrıca bölge yakınlarındaki Çarçela dağını 11 Ağustos günü saat 17’den 12 Ağustos sabahı saat 3’e kadar obüs ve havanlarla bombaladı. 12 Ağustos sabah saat 6’da ise bu kez Çarçela’nın Gıre Remo ile Deriye Derya alanları hedef alındı.

SİLOPİ’DE ÜÇ ASKER ÖLDÜ

HPG ayrıca 10 Ağustos günü saat 15 sıralarında Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Kelikê Sînor karakoluna yönelik gerçekleştirilen eylemde 3 Türk askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Eylemin ardından Türk ordusunun Gümrük, Bezenike, Dereşişe ve Sınaht alanlarına yönelik obüs ve havan toplarıyla bir bombardıman düzenlediği ve bunun sonucunda alandaki köylülerin kaçmak zorunda kaldığı bildirildi. Bombardımanın ardından bir yangın çıktığı da haber verildi.

HATAY’DA ÜÇ İŞ MAKİNESİ YAKILDI


HPG açıklamasında Hatay’ın Dörtyol ve Amed’de gerçekleştirilen bir dizi eylem konusunda ise şu bilgiler verildi: “11 Ağustos günü saat 19.30 sularında Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas beldesinde bulunan İskenderun Demir Çelik Fabrikası’na ait bir şantiyeye yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda şantiyede bulunan 3 iş aracı gerillalarımız tarafından yakılarak imha edilmiştir.

11 Ağustos günü 17.30 ile 20.00 saatleri arasında Amed’in Piran ilçesiyle Şıngırık karakolu arasında gerillalarımız tarafından bir yol kontrolü gerçekleştirilmiştir. Durdurulan araçlarda kimlik kontrolü gerçekleştiren gerillalarımız toplanan halka süreç hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Kontrol esnasında düşmanla işbirliği yaptığı tespit edilen bir şahıs toplanan halk önünde mahkemeye çıkarılarak yargılanmıştır. Mahkeme ardından halkın da talepleri üzerine bir daha düşmana çalışmaması şartıyla bu şahıs serbest bırakılmıştır.

5 Ağustos günü Amed merkez Batıkent’te bulunan 7. Kolordu Komutanlığı’na yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

9 Ağustos günü Amed'in Yenişehir ilçesi karakoluna gitmekte olan özel harekat polislerine yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı özel harekatçı sayısı tespit edilememiştir. 


ANF
 

Hiç yorum yok: