12 Ağustos 2012 Pazar

Foça Eylemini TAK üstlendi

9 Ağustos günü İzmir’in Foça ilçesinde askeri araca yönelik gerçekleştirilen bombalı eylemi Kürdistan Özgürlük Şahinleri – Teyrênbazên Azadîya Kurdistan (TAK) adlı örgüt üstlendi.

Örgüt tarafından ANF’ye e-posta yoluyla gönderilen açıklamada Foça eyleminde Jandarma Özel Harekata bağlı asker ve subayları taşıyan servis aracının hedef alındığı ve aracın "yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu" belirtildi.

Olay yerine müdahale etmek isteyen güçlere yönelik ikinci bir bombalı eylem yapıldığının ifade edildiği açıklamada “Bu eylemde düşmanın en az iki ölüsü, çoğu ağır olmak üzere otuzdan fazla yaralısı vardır. TAK savaşçıları sağlam bir şekilde üstlerine ulaşmışlardır" dendi.

Açıklamada devamında şunlar belirtildi: “On üç yıldır Başkan Apo şahsında Kürt Halkına karşı yürütülen dünyanın en acımasız tecrit-izolasyon ve işkence sistemini parçalamaya yemin etmiş olan TAK Fedaileri olarak, faşist Türk rejimine ve onun sürdürücüsü AKP terör örgütüne yaşama hakkı tanımayacağız.

Daha öncede belirtmiştik; faşist-işkence rejiminin olduğu her yer bizim için eylem sahası, tüm unsurları bizim hedefimiz olacaktır. Bu vesileyle tekrar belirtmek isteriz ki; TAK savaşçıları Türkiye’nin her yerinde üzerlerine düşeni yapmaya hazırdırlar.”


ANF

Hiç yorum yok: