9 Temmuz 2012 Pazartesi

DİHA Fetullahçı Cemaati Suçüstü Yakaladı, Cemaat-AKP Medyası Telaşta...

DİHA'nın objektif haberciliği dolayısıyla bir çok gazetecisi cezaevinde
Feto-Erdo ikilisinin oyunları bitmiyor


Yaklaşık 1 milyon 250 bin kişinin katıldığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk iki oturumu önceki gün yapıldı. Ancak Dicle Haber Ajansı (DİHA) soruların İstanbul’da Gülen Cemaati’ne bağlı bir dershanede sınavdan önce dağıtıldığını ortaya çıkardı. DİHA saat 15.30’da konuya ilişkin haberini geçerek sınav sorularını yayınladı. Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, sorular cemaat tarafından dağıtıldı. Soru ve cevapların İstanbul'da Fethullah Gülen cemaatine bağlı bir dershanede yandaşlarına ücretsiz, bazı öğrencilere ise 21 bin TL karşılığında satıldığı iddia edildi.

Merkez medya telaşa düştü


DİHA’nın haberinden yarım saat sonra ise merkez medyaya eş zamanlı olarak “Sınav sahteciliğinde terör örgütü bağlantısı”, “KPSS’de KCK bağlantısı” şeklinde haberler geçti. Merkez medyanın haberinin DİHA’nın haberinden yarım saat sonra yayınlanması dikkat çekerken, yapılan haberler cemaat bağlantılı olayın üstünü kapatmak olarak yorumlandı. Öte taraftan bazı internet sitelerinde de DİHA’da çıkan haber ile ilgili, fotoğraflardaki kitapçığın sınav kitapçığı olmadığı yönünde değerlendirmeler yapıldı. Ancak DİHA’da çıkan haber fotoğrafında kitapçığın sınav kitapçığı olduğu şeklinde değil, haber konusu olan konunun, soru ve cevapların aynı olduğu yönündeydi.

ÖSYM: Çalınmadı!


Ölçme, Seçme, Yerleştirme ve Merkezi (ÖSYM) ise akşam saatlerinde soruların çalındığı iddialarını yalanlayarak şu açıklamayı yaptı: "İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların, soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür." 

 
ÖSYM inceleme başlatıldığını açıklarken suç duyurusunda bulunacağını da duyurdu.

Kaplan: Örtbas çabasındalar


Merkez medyadaki haberlere tepki gösteren BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, ortada cemaat eliyle soruların çalınmasının olduğunu ve sorumluluğun başkalarına yıkılarak örtbas edilmek istendiğini söyledi.


Konuya ilişkin DİHA'ya değerlendirmelerde bulunan BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, AKP hükümetinin ve Gülen Cemaati'nin bunu her zaman yaptığını belirterek, "Kendi yandaşları ve cemaat için çalınan soruları örtbas etmek için de bu sefer 'KPSS'de KCK sahtekarlığı' gündemi oluşturdular. Buna gerekçe olarak ta saçma tezler ortaya atıyorlar" dedi. Olayın sınav sorularının çalınarak cemaate yakın kişilere dağıtılması olduğunu söyleyen Kaplan, "Bunun içinde AKP ve cemaatin kendisi var. Kamuoyunu bu kadar saptırma ile kandıracaklarını zannediyorlarsa yanıldıkları hemen ortaya çıkacak. Bu AKP'nin içine düştüğü açmazın, kokuşmuşluğun ve yozlaşmanın ortaya çıkmasıdır. AKP'nin sorumluluğunu başkalarına yükleme çabasıdır" diye kaydetti.

Demirtaş: Kepazelikleri ortaya saçıldı


BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili KCK'li oldukları ileri sürülen 40 kişinin gözaltına alınmasını, "Cemaat, KPSS kepazeliğinde yakayı yine ele verince işi KCK'ye vurmuşlar anlaşılan" dedi.


Demirtaş, bu gelişmeleri Twitter'da "Benden duymuş olmayın ama bir gerçeği açıklamanın zamanıdır. Bildiğim kadarıyla KCK 12 milletvekili ve 43 Belediye başkanını AKP'den seçtirmiş, bunlar yarın bir gün ortaya çıkarsa hepsi tutuklanır valla" diyerek alaya aldı. Twitter mesajında 5 özel yetkili savcı ve cemaatin sözcüsü olarak bilinen iki köşe yazarının da KCK tarafından atandığını bizzat duyduğunu yazan Demirtaş, şöyle devam etti: "KCK tarafından Bakanlar Kurulu'na sızdırılan 3 Bakandan söz ederek kafaları bulandırmayı da doğru bulmadığım için bu konuda susuyorum. Ve KCK artık sınavla üyelik kabul ediyormuş, sınavları da ÖSYM merkezi olarak 81 il ve yavru vatanda eş zamanlı olarak yapacakmış. Bu sözünü ettiğim AKP'ye sızmış KCK'lılar yakalanıp içeri atılacak diye kaygılanıyorum, ama olsun ne yapalım, başa gelen çekilir artık." 


YENİ ÖZGÜR POLİTİKA 

Hiç yorum yok: