12 Haziran 2012 Salı

Tutuklanan Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya'nın Cezaevindeki Hücresi Önceden Hazırlanmış

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin 3 Haziran’da Muş’ta yaptığı açıklama, Van’da BDP’ye yönelik operasyon yapılacağının sinyallerini vermişti. Tanrıverdi açıklamasında, “BDP’li belediye başkanlarına baktığımızda dağa destek vermek anlayışında. Özellikle BDP’li belediyelerin yöneticilerinin, başkan ya da idarecilerinin KCK operasyonlarıyla içeri alındıklarını ve suçlu olarak tutuklandıklarını görüyoruz. Bunların işbaşında görev yaparken kanuna aykırı çalışmalar yaptığını bunlardan anlıyoruz. Dolayısıyla bunlar siyasi bir operasyon değildir. Yargının operasyonudur. Yargı kim suç işlemişse cezasını verecektir. Bu noktada suç işleyenler de kendilerine dikkat etmelidir” diyerek BDP’lileri tehdit etmişti.

Cezaevindeki odalar boşaltıldı

Bu açıklamadan 5 gün sonra BDP’li Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz ve Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan’nın da bulunduğu 10 BDP’li tutuklandı. 


Van F Tipi Cezaevi’nden dün gelen bir haber ise operasyonların hükümetin talimatıyla yapıldığını gözler önüne serdi. AKP’li Tanrıverdi’nin konuşmalarından sonra Van F Tipi Cezaevi’ndeki koğuşların tutuklanacak, BDP’liler için boşaltıldığı ortaya çıktı. “Başkanlar bu odalara gelecek” şeklinde söylemlerin cezaevi koğuşlarına kadar yayıldığı tespit edildi. Bu iddialarla operasyonların nasıl yapıldığı ve operasyonun kimler tarafından yönlendirildiği de ortaya çıkarmış oldu. 


DİHA/VAN

Hiç yorum yok: