24 Haziran 2012 Pazar

Türk Ordusu Yine Sivilleri Bombaladı: 1 Yaralı

Türk ordusuna bağlı savaş uçakları Kandil’e bağlı köyleri bombaladı. Bombardımanda 1 sivil yaralanırken, köylülere ait bağ ve bahçelerde büyük maddi hasar meydana geldi.
Gerilla güçlerinin 19 Haziran günü Hakkari’de gerçekleştirdiği eylemler ardından hava saldırılarını yoğunlaştıran Türk ordusu Kandil’e bağlı köyleri bombaladı. Gece yarısı düzenlenen saldırıda Kandil’e bağlı Xodyan köyünde Mihemed İbrahim adlı köylü yaralandı. Köylülere ait bağ ve bahçelerin büyük zarar gördüğü bombardıman sonucu çıkan yangında onlarca ağaç da yandı.

Bombardıman nedeniyle köy halkı köyünü terk etmek zorunda kaldı. ANF Kürtçe servisinin ulaştığı köylüler, olaya sert tepki göstererek, Türk ordusunun sürekli bilinçli olarak kendilerini hedef aldığını söyledi. Köylüler, Federal Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne bombardımanlara sesiz kalınmaması çağrısında bulundu.

TÜRK ORDUSU SİVİLLERİ HEDEF ALIYOR


Türk ordusu 17 Ağustos 2011 tarihinden bu yana Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki Medya Savunma Alanlarına yoğun hava ve topçu saldırılar düzenliyor. Gerilla güçleri karşısında her büyük kayıplar verdiğinde düzenlenen bu saldırılarda özellikle siviller hedef alınmaktadır. 21 Ağustos günü Kandil’e bağlı Kortek köyünde düzenlenen hava saldırısında 4’ü çocuk 7 kişi katledildi.

En son Ocak ayında misket bombasının patlaması sonucu Heci Hisen Ehmed adlı 80 yaşındaki köylü hayatını kaybetmişti. Misket bombaları ile düzenlenen saldırıda Dola Marsise’de köylülere ait bağ ve bahçeler imha edilmişti. 


ANF

Hiç yorum yok: