7 Haziran 2012 Perşembe

'Tasmalı' Medyanın PKK Yalanı Erken Patladı!

AKP’li ve Fethullahçı medyanın 19 Mayıs günü Şırnak’ın Uludere ilçesindeki bir çatışma sırasında hayatını kaybeden Welat Garzan kod adlı gerilla Musa Bostan’ın “yaralandıktan sonra infaz edildiği” yönündeki haberleri uydurma çıktı. ANF’ye konuşan gerillanın ailesi, Sabah gazetesini yalanlarken, cenazenin getirilmesi için engel çıkaranın PKK değil, Türkiye ve Irak olduğunu söyledi.

Sabah gazetesi tarafından yayınlanan haber daha sonra diğer Fethullahçı ve AKP’li medyanın internet sayfalarında de yer aldı. Sabah gazetesi “Yaralı teröristi infaz edip 'çatışmada öldü' dediler” başlığı altında senaryo oluştururken, Star gazetesi Sabah'ın ürettiği uydurma bilgileri “PKK’nın korkunç yalanı” başlığı altında verdi. Sabah’taki ‘haber’ Sırıberk Arslan imzasını taşıyor. Bu tür haberler artık “pes” dedirtmiyor, zira baskıcı AKP rejiminin kendilerine verdiği rolü oynadıkları artık gün gibi ortada.

SENARYO

Bu “tasmalı” medyaya göre gerilla Bostan’ın İsviçre’de yaşayan ailesi, oğullarının cenazesini almak için Adlı Tıp Kurumu’na gittiklerinde “ikinci bir şok” geçirerek cenazenin morgda olmadığını öğrendi.

AKP’li ve Fethullahçı medyanın “karakteri” haline gelen bu “gazetecilik dışı” anlayışın ürettiği senaryonun devamı şöyle: “Bostan ailesi örgüt yöneticilerine haber yollayarak oğullarının cenazesinin akıbetini sordu. İstihbarat birimlerine ve aileye ulaşan bilgilere göre, Uludere'deki çatışmada ağır yaralanan Musa Bostan Kandil'deki kampta götürülmüştü. Burada ise ‘Senin iyileşmen imkânsız’ denilerek öldürülmüş ve oraya gömülmüştü. Kendilerine ulaşan ‘Yaralıydı, öldürülüp gömüldü’ haberi üzerine Bostan ailesi Kuzey Irak'a geçerek Kandil'e gitti. Oğullarının cenazesini isteyen aileye Kandil'deki örgüt yöneticileri bunun mümkün olmadığını belirterek, ‘Buraya gömdük. Veremeyiz. Prosedür böyle’ yanıtını verdi. Örgüt yöneticileri ailenin Uludere'deki çatışmada ağır yaralanan çocuklarının o halde Kandil'e nasıl getirildiği yönünki sorularını da yanıtsız bıraktı. Oğullarının cenazesini alamayan aile daha sonra tekrar Türkiye'ye döndü.”

Musa Botan, Uludere ilçesinde 19 Mayıs günü çıkan bir çatışmada iki gerilla arkadaşı ile birlikte hayatını kaybetti. HPG çatışma ardından her üç gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı. 1975 Maraş/Elbistan doğumlu Musa Bostan, 1999 yılında Almanya’dan gerilla saflarına katıldı. Aile bireylerinin çoğu da Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşıyor.

İZİN VERMEYEN GERİLLA DEĞİL, TC DEVLETİ

ANF’ye konuşan gerillanın kız kardeşi Sultan Bostan, cenazenin Malatya’da olduğuna yönelik kendilerine ulaşan ilk bilginin ardından anne ve babasının morga gittiğini ve cenazeyi bulamadıklarını doğrularken, daha sonra Güney Kürdistan’da gerillanın denetimindeki alanlara gittiklerini söyledi. Kardeşinin 19 Mayıs günü bir bomba parçası ile yaralandıktan iki üç saat sonra hayatın kaybettiğini öğrendiklerini belirten Sultan Bostan, “Kesinlikle bir infaz durumu yok. Bu kesinlikle yalan” dedi.

Kardeşinin çatışmada “TC” tarafından vurulduğunu belirten Sultan, cenazenin PKK tarafından verilmediği iddiasını da yalanladı: “Bize vermek istediler, götürebilirsiniz dediler. Alamazsınız, götüremezsiniz gibi bir tavır sözkonusu olmadı.”

Aksine önce peşmergelerin Türk devletinden izin alınması gerektiğini söylediklerini belirten Sultan Bostan, “TC ise ‘siz getirirsiziniz gümrüğe bırakırsınız. Biz el koyarız’ dedi. Yine Iraklı yetkililer ‘Türkiye izin verse dahi biz de size verip vermeyeceğimizi görüşeceğiz’ dedi. Cenazeyi getirmemize Irak ve Türkiye izin vermedi” şeklinde konuştu.

Buna karşın gerillaların kendilerine yardımcı olduğunu kaydeden Sultan Bostan, cenazenin getirilmesine “Irak ve Türkiye’nin müsaade etmediğini” bir kez daha vurguladı.
HABER TAMAMEN UYDURMA

Türk medyasında gerilla ailesine atfen yayınlanan bilgilerin kendilerini “bir kez daha yaraladığını” ifade eden Sultan, aileden hiç kimsenin şu ana kadar medyaya konuşmadığını kaydetti.

Bulundukları köyde ne internet ve ne de gazete olmadığını, sözkonusu haberleri de başkalarından duyduklarını söyleyen Sultan Bostan, “Uydurma bir haber. Köyde ne internet var, ne de gazete geliyor. Biz duyduğumuzda bir daha yaralandık, kesinlikle böyle bir durum yok” diye belirtti.

İsviçre’de ikamet eden Bostan, kardeşi Almanya katılımlı olduğu için 10 Haziran günü Stuttgart’ta bir salonda taziyeleri kabul edeceklerini söyledi.


ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: