21 Haziran 2012 Perşembe

Sağır ve Dilsiz Kürde PKK Propagandasından 8 Yıl Hapis

AKP-Fetullah yargısı Terör estiriyor
Adana Özel Yetkili 8. Ağır Ceza Mahkemesi, sağır ve dilsiz Mehmet Tahir Ilhan’a “PKK propagandası” yaptığı suçlamasıyla 8 yıl 4 ay, aynı davada yargılanan Uğur K.’ye ise 11 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Mersin’de Nisan 2011’de düzenlenen bir gösteriye katıldıkları gerekçesiyle yargılanan Mehmet Tahir İlhan (37) ve Uğur K. hakim karşısına çıkarıldı. Adana Özel Yetkili 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sağır ve dilsiz Mehmet Tahir İlhan, işaret dili tercümanı aracılığı ile savunmasını yaptı. Engelli yurttaş, cadde üzerinde eylem yapan grup ile karşılaştığını ve kalabalığın içerisindeki bir arkadaşının kendisini çağırdığını ifade etti. Bu sırada polisin gruba müdahale ettiğini belirten engelli yurttaş, gözaltı sırasında üzerinde bulunan krem, kırmızı, turuncu, yeşil renklerden oluşan eşarbı da halden aldığını söyledi.

Taşlı ve molotflu saldırılarla ilgisinin olmadığını kaydeden Tahir İlhan ailesine bakacak kimsenin olmadığını de belirterek tahliyesini istedi. Uğur K. da hakkındaki iddiaları reddetti.

Mahkeme heyeti, İlyan’ı, “örgüt adına suç işlemek”, PKK’nin “propagandasını yapmak”, “güvenlik güçlerine görevini yaptırmamak”, “direnmek”, “2911 Sayılı yasaya muhalefet etmek" suçlarından toplam 8 yıl 4 ay hapse mahkum etti. Uğur K. ise toplam 11 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Savcı, İlhan için 25 yıl hapis cezası istemişti. Tahir İlhan’ın altı çocuk annesi eşi Necmiye İlhan, "Halden çıkıp eve giderken gösteri yapanların arasına kendi isteği dışında karışmış. Çocuklarımla perişan oldum” diyerek savcıya isyan etmiş ve eşinin serbest bırakılmasını istemişti.

İlhan'ın avukatı Tugay Bek ise, sağır ve dilsiz olan müvekkiline yönelik suçlamaların akla ve mantığa aykırı olduğunu söylemişti. Bek, "İlhan, doğuştan tamamen duymayan ve konuşmayan işitme ve duyma özürlüdür ve aynı zamanda okuma ve yazması da yoktur. İlhan'ın sloganlara eşlik etmesi dahi imkansızdır. Örgütün propagandasını yapabilmek için hiçbir fiziki koşula uygun olmayan sanığın, bu şekilde suçlanıyor olması akla ve mantığa da aykırıdır" diye konuşmuştu. 


ANF

Hiç yorum yok: