21 Haziran 2012 Perşembe

Roboskililerden Özel'e Yanıt: Heron Görüntüleri Yayınlansın

Kimyasal Necdet, Roboski Katliamından yargılanmamak ve katliamı meşrulaştırmak için yalanlara sarılıyor. Ötesi Faşist AKP ve Türk Ordusunun gelecekteki Toplu Kitle katliamlarına da zemin hazırlığı yapıyor. AKP-Fetullah Faşizmi ve askeri Kimyasal Necdet bu halka hesap vermekten artık kaçamayacak. Bu halkın iki eli de yakanızdadır... 
Roboskililer, "kafilenin içinde silahlı militanlar vardı, askerin olay yerine ulaştığı sırada silahlar yok edildi" diyen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e sert tepki göstererek, iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Katliamda kardeşini kaybeden Hikmet Alma, cenazeleri aldıklarında üzerinde uçan Heronların görüntülerini yayınlamasını isteyerek, "Heron görüntüleri yayınlansın, kim yalan söylüyor, herkes görsün" dedi.

Şırnak'ın Uludere (Qılaban) İlçesi'ne bağlı Roboski (Ortasu) Köyü'nde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 kişinin yaşamını yitirmesi üzerinden 6 ay geçmesine rağmen yürütülen soruşturmada bir gelişme yaşanmazken, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in, "kafilenin içinde silahlı militanlar vardı, askerin olay yerine ulaştığı sırada silahlar yok edildi" şeklindeki sözlerine Roboskililer tepki verdi.
Katliamda yaşamını yitiren Nadir Alma'nın ağabeyi Hikmet Alma, Şırnak Valiliği'nin kendilerine katliam mağdurlarının yanlış istihbarat sonucu yaşamını yitirdiğini aktardığını belirterek, şöyle konuştu: "Katliam gerçekleştikten 2 gün sonra babam Sadık Alma'nın evine gelen Şırnak Valisi'ne 'bize komplo yaptınız' dememiz üzerine Vali, 'hayır bizim amacımız size komplo yapmak değildi. Bizim aldığımız ihbarda PKK'lilerin ağır silahlarla sınırı geçeceği yönündeydi. Ama bizim olay yerinde yaptığımız incelemelerde herhangi bir silah bulmadık Allaha çok şükür' dedi."

Alma, katliam yapıldıktan sonra olay yerine ilk ulaşan yurttaşlardan biri olduğunu belirterek, "Biz 2. katliam gerçekleştikten yaklaşık yarım saat sonra olay yerine ulaştık. Yani saat 22.30 ya da en geç 23.00 sularında biz oraya ulaştık. İddia edildiği gibi ne bir PKK'li ne de bir silah vardı yanlarında. Mazot ve sigaradan başka tabi birde parçalanmış akrabalarımızın bedenleri vardı" dedi.

Cenazelerini olay yerinden aldıkları sırada insansız hava aracı Heron'un üzerlerinde uçtuğu bilgisini veren Alma, iddiaların katliamı meşru gösterme çabası olduğunu vurguladı. Olay yerinden herhangi bir PKK'li cenazesinin alınmış olması durumunda Heron'un bunu görmemiş olmasının mümkün olmadığını belirten Alma, "Biz cenazelerimizi oradan aldığımız sırada Heron üzerimizde uçuyordu. Kardeşim toprak altında kalmıştı. Ancak gece saat 02.00 gibi çıkarabildik. O sırada bile Heron görüntü almak amacıyla üzerimizdeydi. Eğer doğruysa söyledikleri, eğer gerçekten PKK'lilerin cenazeleri oradan uzaklaştırılmışsa Heron’un görüntülerini kamuoyuyla paylaşsınlar. Yayınlasınlar o görüntüleri de bakalım kim yalan söylüyor" dedi.

KATLİAMI MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYOR

Genelkurmay Başkanı Özel'in ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Alma, katliamı meşrulaştırma çabası olarak değerlendirdiği açıklamayı lanetlediklerini kaydetti. Alma, "Bu iddiaların hepsi katliamı meşru göstermenin çabalarıdır. Lanetliyoruz onları. Nefretle kınıyoruz. Ve peşlerini bırakmayacağız" dedi.


ANF

Hiç yorum yok: