20 Haziran 2012 Çarşamba

Petrol Boru Hattındaki Patlamayı HPG Üstlendi

HPG, Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında meydana gelen patlamanın gerillalarca gerçekleştirilen sabotaj eylemi olduğunu duyurdu. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yaşanan bir çatışmada ise 2 askerin öldüğü bildirildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin (HPG-BİM) verdiği bilgiye göre, 19 Haziran günü Hakkari’nin Şemdinli İlçesi alay komutanlığı yakınında Türk ordu birlikleri ile HPG güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 askerin öldüğü bildirildi.

PETROL BORU HATTINA SABOTAJ

HPG-BİM, 17 Haziran günü saat 04.30’da Mardin’in İdil ve Midyat ilçeleri arasında geçmekte olan Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattındaki patlama ve yangının gerilla güçlerince gerçekleştirilen sabotaj eylemi sonucu meydana geldiğini kaydetti. Türk ordusunun olay ardından 18 Haziran sabahı alanda operasyon başlattığı belirtilirken, operasyonun aynı gün geri çekilme ile sonuçlandığı aktarıldı.

Petrol boru hattındaki şiddetli patlama sonucu çıkan yangın nedeniyle, petrol akışı durdurulurken, yangın ancak iki gün sonra söndürülebilmişti. Söz konusu hattaki onarım çalışmaları hala devam etmektedir.
KARAYAZI’DA GİZLİ BİRLİKLER

Türk ordusunun 18 Haziran sabahı Erzurum’un Karayazı İlçesi kırsalında başlatmış olduğu operasyon hakkında da bilgi veren HPG-BİM, bu alandaki operasyonun halen gizli birliklerin keşif ve pusu faaliyetleri çerçevesinde devam ettiğini bildirdi.

GARE İLE ZAP’A HAVA VE TOPÇU SALDIRI

Hakkari sınır hattında dün sabah saatlerinde yaşanan şiddetli çatışmalar ardından, gerillaların denetimindeki Zap ve Gare alanlarına hava ve topçu saldırılar düzenlendi. 19 Haziran günü 18.00-18.30 saatleri arasında Gare sınırları içinde bulunan Duhok’un Şeladize kasabasına bağlı Heft Tebaq ve Gare silsilesine yönelik obüs ve havan topları ile saldırı gerçekleştirildiğini bildiren HPG-BİM, bu saldırı sonucunda alanda bulunan köylülere ait bağ ve bahçelerde büyük zararın meydana geldiğini kaydetti. Ayrıca alanda başlayan orman yangının da devam ettiği aktarıldı.

Aynı gün 19.00-23.00 saatleri arasında ise Zap sınırları içinde bulunan Duhok’un Çemço alanı ile Saca ve Kunişka köylerine yönelik hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. 


ANF

Hiç yorum yok: