21 Haziran 2012 Perşembe

Kimyasal Necdet'ten TSK'nın İşgal Harekatı İçin Üç Şart

Kimyasal Necdet'in kimyası son Gerilla eylemleriyle bozulmuşa benziyor
Gerillaya karşı kullanılan kimyasal gazlar nedeniyle adı Kürtler arasında “Kimyasal Necdet” olarak anılan Türk Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Roboski katliamında ölenlerin PKK’li olduğunu öne sürerken, Kandil’e işgal operasyonu için ise üç şart sıraladı.

Türk medyasına göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve arkadaşlarını kabul sırasında Roboski katliamı ve işgal operasyonu konusunda açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN’IN ASKERİ

Özel’in, 28 Aralık’ta 19’u çocuk 34 Kürt sivilin katledildiği Roboski katliamı için “Biz ulaştığımızda silahlar toplanmıştı. Bu gerçekler yakında ortaya çıkar” dediği belirtiliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katliamda gerçeklerin ortaya çıkarılması ve hesap sorulması yerine, BDP ve PKK’yi suçlayarak katliamı örtbas etmeye çalışmıştı. Erdoğan Urfa’da 13 tutsağın insanlık dışı koşulları protesto sırasında cezaevi idaresinin gözleri önünde yanarak can vermesi ardından da PKK’yi suçlamıştı.

Güney Kürdistan’a yönelik işgal harekatını yeniden gündeme getiren Özel, bunun için üç şart öne sürdü. Kandil’e saldırının bir devlet kararı gerektirdiğini, ABD’nin buna rıza göstermesinin de şart olduğunu söyleyen Özel “Ağır kayıplar da olabilir. Kamuoyu da buna hazırlıklı olmalı” diye konuştu. TSK daha önce de Güney Kürdistan'a yönelik 30'a yakın kez işgal operasyonu düzenledi, her seferinde de başarısız oldu.

TSK SUÇLARINA KORUMA KALKANI İSTEDİ

Genelkurmay Başkanı olmadan önce bir operasyon sırasında gerillaya karşı kimyasal silah kullanımı ile gündeme gelen Özel, askerin suçlarına “koruma kalkanı” da istedi. Özel’in görüşmede, “Terörle mücadele eden askerin elini güçlendirecek hukuki düzenlemeler gerekiyor” dediği ifade ediliyor.

Bu da yeni katliamlar için hazırlık yapıldığı endişesine yol açtı.


ANF

Hiç yorum yok: