11 Haziran 2012 Pazartesi

KCK: İrademiz Dışındaki Her Karar Yok Hükmündedir!

KCK Siyasi Komitesi, Başbakan Erdoğan ve Yardımcısı Beşir Atalay’ın, Federal Kürdistan Bölgesi’yle görüşmeler yapıldığına ilişkin açıklamalarına “Hareketimizin ve halkımızın iradesi dışında özgürlük mücadelesiyle ilgili yapılan her tartışma ve alınan her karar yok hükmündedir” şeklinde yanıt verdi. KCK, “ilgili taraflardan” açıklama istedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCK Siyasi Komitesi, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, Türk yetkililerin son günlerde yaptığı açıklamalar, CHP’nin girişimleri ve artan baskıları değerlendirdi.

Komite, “AKP devleti, Kürt halkına karşı tam bir faşist diktatörlüğe yönelmiştir. Çok yönlü bir tasfiye, teslim alma ve soykırım politikası uygulamaktadır. Önder APO, 11 aydır avukatlarıyla ve ailesiyle görüştürülmemekte, dünyayla ilişkileri tamamen kesilmiş bulunmaktadır. İmralı’da, artan ve giderek ağırlaşan esaret koşulları sürmektedir. Bu saldırıların, Hareketimizin ve Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik saldırılar olduğu açıktır” dedi.

ERDOĞAN’IN AKİBETİ DE ÖNCEKİLER GİBİ OLACAK

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “AKP devleti, topyekûn Kürt halkına yönelmektedir. Kürdistan neredeyse açık bir toplama kampı haline getirilmiştir. Her gün Kürt halkının onuruyla oynanmaktadır. Erdoğan, bir taraftan sahte kardeşliği dillendirirken öbür taraftan Kürt halkına her gün tehditler savurmaktadır. Roboski katliamını meşrulaştıran ve AKP’den yana olmayan herkesin hakkı ölümdür dercesine gürlemektedir. Erdoğan’ın bu haykırışları kesinlikle, AKP devletinin içine girmiş olduğu çaresizliğin ve çözümsüzlüğün bir sonucu olarak gelişmektedir. AKP devleti ve Erdoğan, Kürt halkının onuruyla oynamanın, onu yok sayarak her gün zulüm uygulamanın ne olduğunu görecektir. Kürt halkı, mücadele tarihinde, Erdoğan gibi gürleyen ve Kürt kanına giren birçok Başbakan, Genelkurmay başkanı ve Cumhurbaşkanlarına tanık olmuştur. Bunların bugün esamesi bile okunmamaktadır. AKP devleti ve Erdoğan’ın akıbeti, onurlu Kürt halkının geliştirdiği özgürlük mücadelesi karşısında kesinlikle kendisinden öncekiler gibi olacaktır. Erdoğan çok iyi bilsin ki, zulüm ve zorbalık bu topraklarda asla galebe çalmayacaktır.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK GERÇLEŞMEDEN ÇÖZÜM VE BARIŞ OLMAZ

“Kürt sorunu yoktur” diyen sadece Devlet Bahçeli değildir. Erdoğan da 'Kürt sorunu çözülmüştür' demektedir. CHP ise sözüm ona, çözmek istediği Kürt sorununun adını dahi ağzına alamayacak kadar bir yaklaşım içerisindedir. Dolayısıyla, AKP ve CHP’nin zaten terör dedikleri sorun ile ilgili bir araya gelmeleri, kesinlikle sorunun çözümü için değildir. Kürt sorunun çözümünü değil, “PKK’yi nasıl çözeriz” ittifakı geliştirilmek istenmektedir. Sorun gerçekten çözülmek isteniyorsa, her şeyden önce adı konulmalıdır ki; bu sorun Kürt Sorunudur. Muhatap aranıyorsa, muhatap bellidir. Önder Apo’suz hiçbir çözümün gerçekleşme şansı yoktur. Çözümün yolu deniliyorsa, Kürt halkının iradesi kabul edilecektir. Halkımızın demokratik özerklik talebi gerçekleşmeden, ne çözüm ne de barış olmayacaktır.

ATALAY’IN AÇIKLAMASI YOK HÜKMÜNDEDİR

Son günlerde Beşir Atalay “KDP ile görüşmelerimiz var, ABD de işin içindedir. PKK’nin silah bırakması ve silahları teslim etmesi de dâhil, çalışmalar sürdürülmektedir” derken, Erdoğan ise “Barzani’yle görüştük, ulusal kongreyi PKK’ye silah bıraktırmak için düşündüklerini belirtmektedirler” demiştir. Hemen belirtelim ki, hareketimizin ve halkımızın iradesi dışında özgürlük mücadelesiyle ilgili yapılan her tartışma ve alınan her karar yok hükmündedir. Halkımızın doğal olarak AKP devletinin bu söylemlerine karşı, ilgili taraflardan bir açıklama bekleme hakkı doğmuştur. Beşir Atalay ve Erdoğan, hangi hak ve hukukla, kimlerin adına bu kadar açık ve net konuşabilirler?

BU KRİTİK SÜREÇTE ŞANS DA VAR, TEHLİKLE DE

Türkiye belki de tüm zamanlarının en kritik dönemini yaşamaktadır. Bu kritik süreçte şans da vardır, tehlike de vardır. Faşizme ve ırkçılığa karşı olan Kürt ve Türk halklarının tüm devrimci, emekçi, sosyalist ve rejim karşıtlarının mücadele birliğiyle, halklarımızın özlediği ve hak ettiği özgürlük, barış ve demokrasi sürecini geliştirmek mümkündür. Yoksa AKP faşist zihniyetinin geliştirdiği diktatörlük, ahlaksız ve kuralsız savaş, halklarımıza pahalıya mal olacaktır. Bu nedenle tüm devrimci, yurtsever, aydın, emekçi ve sosyalist güçleri, AKP devletine karşı yılmadan mücadelelerini yükseltmeye çağırıyoruz.”


Behdinan

Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi

www.navendalekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info   

Hiç yorum yok: