22 Haziran 2012 Cuma

Kaplan Erdoğan’ın Tasfiye Sözüne Yanıt Verdi

Barış ve Demokrasi Partisi Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Türk Başbakanı Recep T. Erdoğan’ın partisiyle ilgili olarak “tasfiye” söylemlerine yanıt vererek parçalanacak ve tasfiye edilecek olanın sorun çözmeyen sistem partileri olduğunu söyledi.

Kaplan Meclis’te bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’ın BDP içinde bir parçalanma ya da tasfiye yaşanmasını hissetmediğini, arzuladığını ifade eden Kaplan “Sayın Türk’ü, Tuğluk’u, DTP’yi kapattıran, üyeliklerini düşüren, yine DTP kapatıldığında üyesi olmadığı halde Sayın Zana’ya 5 yıl yasak koyan, her birine düşüncelerini açıkladıkları için 10 yıl hapis cezası veren de Sayın Başbakanın iktidarıdır. 8 bin mensubumuzu tutuklayan, 6 vekili, 37 belediye başkanını operasyonlarla tasfiye etmek isteyen de Sayın Başbakandır” dedi.

BDP’nin Brezilya’da da Erdoğan’un rüyalarına girdiğini söyleyen Kaplan, “Çünkü BDP blok olarak halkın demokratik kongresiyle önümüzdeki sürece çok güçlü olarak Türkiye’nin her yerinde seçime hazırlanıyor. Asıl Başbakanı korkutan budur. Bizim partimizde ‘bölünme, parçalanma, tasfiye’ bekleyenlere şunu söyleyeceğiz; geçmişte çok denediler, ‘şahin’ dediler, ‘güvercin’ dediler, bölmek istediler, çatıştırmak istediler, tasfiye etmek istediler; hiç birisi tutmadı. Ama sistemin partileri, lider partileri bu sonbahar kongresi ile beraber 3 seçimde müthiş bur tasfiyeye halk tarafından uğratılacaktır ve kendi içinde de parçalanacaktır. Burada tarihe not düşüyorum. Parçalanacak olan, tasfiye edilecek olan sistemin partileridir, sorun çözmeyenlerdir” ifadelerini kullandı. Halk onları tasfiye edecek, kendi içlerinde parçalanacaklar. Çünkü BDP’de özgürlük mücadelesinin mayası tutmuştur, artık hiç kimse bunu geri döndüremez” ifadelerini kullandı.

NECDET ÖZEL İSTİFA ETMELİ

Kaplan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in Kandil’e girme konusunda yaptığı açıklamalar üzerine de “Ee Başka devlet mi var? Derin bir devlet mi var. Genelkurmay başkanı herhalde Meclis’in dışında, hükümetin dışında bir derin devlet arıyor? Bu bir skandaldır. Böyle bir Genelkurmay Başkanının böyle bir süreçte başta olması talihsizliktir” diyerek Özel’e istifa çağrısında bulundu. 


ANF

Hiç yorum yok: