21 Haziran 2012 Perşembe

FLAŞ: HPG Gerillaları, Necdet Özel'in Bulunduğu Tümen Komutanlığını Vurdu!





Hakkari’nin Yüksekova ilçesi kırsalında 19 Haziran sabahı başlayan çatışmalar Cilo ve Çarçela dağlarında yer yer devam ederken, HPG gerillaları aynı gün Yüksekova merkezinde iki ayrı noktaya eylem gerçekleştirdi. Gerillaların eylem düzenlediği esnada Türk Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in 21. Sınır Tümen Komutanlığında bulunduğu belirtildi.

HPG Basın-İrtibat Merkezi tarafından bugün yapılan açıklamada gerillaların 19 Haziran gecesi saat 21.00 sularında Hakkari’nin Yüksekova ilçesi merkezinde bulunan 21. Sınır Tümen Komutanlığı, Yüksekova Polis Lojmanları ile Yüksekova-Şemdinli yolu üzerindeki bir polis noktasına yönelik eşzamanlı eylemlerin gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada Türk ordu kayıplarının netleştirilemediği ifade edildi.

Bu eylemler hakkında yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre HPG gerillalarının 21. Tümen Sınır Komutanlığına yönelik gerçekleştirdikleri eylem esnasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de komutanlıkta bulunuyordu. Özel, 19 Haziran sabahı başlayan çatışmaları yerinde izlemek ve sürdürülen operasyonları koordine etmek amacıyla kara kuvvetleri komutanı ve iki AKP'li bakan ile birlikte 21. Sınır Tümen Komutanlığına gitmişti.

Hiç yorum yok: