13 Haziran 2012 Çarşamba

HPG: Beş Çatışmada 16 Asker Öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şemdinli, Çukurca ve Beytüşşebap’ta 16 askerin öldürüldüğünü, 9 askerin de yaralandığını bildirirken, Çukurca ilçesinde yaşanan bir çatışmada 3 gerillanın hayatını kaybettiğini de açıkladı.

HPG-BİM, 10-12 Haziran günleri arasında yaşanan 5 ayrı temasa ilişkin açıklamada bulundu.

BEYTÜŞŞEBAP’TA 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şırnak’ın Betüşşebap ilçesine bağlı Gire Şabana bölgesinde operasyona çıkan “işgalci TC ordusu” askerleriyle HPG gerillaları arasında 10 Haziran günü saat 10.00 sularında bir çatışmanın yaşandığını ifade eden HPG-BİM, bu çatışmada 1 askerin öldüğü, 1 askerin de yaralandığını bildirdi.

Aynı operasyonun 11 Haziran günü Gire Goniyê, Gire Kerkûl ve Meydan Zengîlê alanlarına doğru genişlediği bilgisinin verildiği açıklamada aynı gün akşam saat 20.30 sularında yaşanan ikinci çatışmada da 3 askerin öldüğü, 1 askerin de yaralandığı bildirildi. Açıklamada ayrıca Türk ordusunun kobra helikopterler desteğindeki skorsky helikopterlerle ölü ve yaralı askerleri çatışma alanından uzaklaştırdığı kaydedildi.

ŞEMDİNLİ’DE 4’Ü UZMAN ÇAVUŞ 5 ASKER ÖLDÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Salı günü yaşanan çatışma hakkında da bilgi veren HPG-BİM, Şemdinli ilçesinde bulunan Girana karakolu askerlerince düzenlenen operasyon esnasında yaşanan çatışmada 5 askerin öldürüldüğü, 4 askerin de yaralandığını bildirdi.
“12 Haziran günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Girana karakoluna ait askerleri tarafından Zêtê boğazı mıntıkasında düzenlenen operasyonda gerillalarımız ile işgalci TC ordusu arasında bir çatışma yaşanmıştır” denilen açıklamada ölen 5 askerden 4’ü uzman çavuş olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca Türk ordusunun ölü ve yaralılarını skorsky helikopterlerle Girana karakoluna kaldırdığı belirtildi.

3 GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

10 Haziran günü Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Bilican Alayı askerlerince düzenlenen operasyonda 20.00-21.00 saatleri arasında yaşanan çatışmada 3 gerillanın yaşamını yitirdiği bildirilirken, kobra tipi helikopterlerin gerillaları yoğun bir şekilde bombaladığı belirtildi. HPG-BİM açıklamasında çatışmadaki Türk ordu kayıplarının tespit edilemediği de yer aldı.

Yaşamını yitiren gerillaların Viyan Cudi kod isimli Maku doğumlu Xece Brukimilan, Zerin Zilan kod isimli Maku doğumlu Besra Delayimilan ve Mazlum Amed kod isimli Erzurum doğumlu Ayetullah Kandemir olduğu bildirildi.

ÇUKURCA’DA 7 ASKER ÖLDÜ

3 gerillanın yaşamını yitirdiği operasyon katılan özel bir birliğe yönelik gerillaların bir eylem gerçekleştirildiğini belirten HPG-BİM, bu eylemde 6 askerin öldürüldüğünü, 3 askerin de yaralandığını bildirdi.

HPG-BİM, Bilican Alayı askerlerine yönelik 12 Haziran günü saat 03.20 sularında gerçekleştirilen bu eylem ardından Türk ordusunun ölü ve yaralı askerlerin bulunduğu alanı kobra tipi helikopterlerle yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra skorsky helikopterlerle alandan uzaklaştırdığını kaydetti.

Öte yandan HPG-BİM, Çukurca ilçesine bağlı Karataş karakolu yakınlarında 12 Haziran günü saat 15.00 sularında HPG gerillaları ile Türk ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmada 1 askerin öldürüldüğünü kaydetti.

ZAP YİNE BOMBALANDI

HPG-BİM açıklamasında ayrıca “12 Haziran günü tüm gün boyunca Medya Savunma Alanları sınırları içinde bulunan Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Zap’ın Erbîş, Şifreza ve Cennetê köylerine yönelik işgalci TC ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bir bombardıman düzenlenmiştir” denildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: