25 Haziran 2012 Pazartesi

Grafiklerle F4 Uçağının Savaş Provokasyonu


CNN TÜRK Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı 5 grafiği kullanarak Türkiye ile Suriye'yi kriz noktasına götüren ve Türk uçağının düşmesiyle sonuçlanan o anları dakika dakika anlattı. 

İşte Boratav'ın tek tek incelediği grafikler ve yaptığı açıklamalar;

Bu grafikler İngilizce olarak hazırlanmış ve askerlerin elinden çıkmış grafikler. Ve Türk diplomatlar taradından uluslararası temaslarda kullanılan grafikler.

Saat 11.06 uçak 1 noktadan İskendrun Körfezi'ne alçalmaya başlıyor. 11.23'te 2500 metrede Hatay'ın üzerine geliyor.

Uçak 11.23'te Akdeniz'e uçmaya başlıyor. Kritik nokta ise burası. Türkiye'nin hazırladığı grafiklere göre 11.37'de 300 fitte uçak 11.42'de bizim kendi grafiklerimizin değimiyle kasti olmayan (kim söyleyebilir kasti olmadığını??? Uzun süredir iç karışıklık ve Uluslararsı askeri müdahale ile tehdit edilen, muhaliflerine neredeyse açık bir şekilde Suriye Ordusu'na saldırması için silah verilen bir ülkenin karasuları ve hava sahasında böyle kışkırtıcı manevralar yapmak neyin nesi!!!) şekilde Suriye hava sahasınu ihlal ediyor. Türk radarı ana kumanda 11.44'de uçağı uyarıyor. Uçak 11 47'de Suriye hava sahasını terk ediyor. Buradan sonrası ise 11.50'de pilot komuta merkezi ile telsiz temasına geçiyor. 'Aynı manevrayı bir kez daha yapacağım. (Neden??? Sınır ihlali yaptığı konusunda  uyarılan pilotun aynı manevrayı tekrarlamak istemesinin nedeni anlaşılır değil...amaç ne???)Hava sahasını ihlal etmediğim için siz beni kontrol edin' diyor.

11.58'de kontak bağlantı kesiliyor. Burası 13 deniz mili açıkta. 8 deniz mili Suriye karasuları içinde vurulduktan sonra uçak denize düşüyor. (E tabii kaşınırsan kaşırlar, uçak da düşer pilot da kaybolur!!!)


Kaynak : http://www.internethaber.com/suriye-ucak-grafik--437310h.htm#ixzz1yl9M33B0

Hiç yorum yok: