7 Haziran 2012 Perşembe

DTK: İleri Demokrasi Değil Neo-Faşizm!

DTK Başkanlık Divanı, son iki gün içerisinde gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyerek, önceki gün polislerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Özgür Taşar cinayetinin de diğer cinayetler ve katliamlar gibi üstünün örtülmemesi gerektiğini vurguladı.

DTK Başkanlık Divanı, son günlerde Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, askeri ve siyasi operasyonların hızından hiçbir şey eksiltmeden devam ettiği belirtilerek, "Kürt çocukları katledilmekte, cezaevlerine doldurulmaktadır. Bu operasyonların adına da 'İleri Demokrasi' denmektedir. Bunun adı olsa olsa ileri faşizm veya neo faşizmdir" denildi.

Açıklamada, son günlerde yapılan operasyonlarda yüzlerce kişinin gözaltına alındığı hatırlatılarak, "6 Haziran'da Ankara başta olmak üzere pek çok kentte eş zamanlı olarak düzenlenen ve tıp öğrencilerinin hedef alındığı operasyonla 90 kişi gözaltına alındı. Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'nde HPG'li Cengiz Özek'in cenaze töreninde çıkan olaylarda Özgür Taşar (17) katledilmiştir" diye kaydedildi.

Bugün siyasi operasyonların merkezinin Van ili olduğu belirtilen açıklamada, aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya olmak üzere çok sayıda kişinin "siyasi soykırım operasyonları" ile gözaltına alındığı ifade edildi. "Bu operasyonlarla sonuç alınamayacağını, çözüm getirmeyeceğini herkes gibi AKP iktidarı da çok iyi bilmektedir" denilen açıklamada, BDP ile müzakereden söz eden AKP'nin gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, her siyasi operasyonun AKP'nin sonunu yaklaştırdığı vurgusu yapılarak, "Kürt halkının siyasi iradesine yapılan siyasi soykırım operasyonlarını kınıyoruz. Gözaltına alınan seçilmişler ve tıp öğrencileri bir an önce serbest bırakılmalıdır. Ayrıca Özgür Taşar cinayetinin de diğer cinayetler, katliamlar gibi üstü örtülmemeli ve kapatılmamalıdır. Çözümsüzlüğü derinleştiren ve iflas etmiş olan operasyon ve politikalardan vazgeçilmeli bu politikalar Kürt halkını haklı meşru, demokratik ve özgürlük mücadelesinden geri adım attıramamış, attıramayacaktır" denildi.

ANF NEWS AGENCY

Hiç yorum yok: