10 Haziran 2012 Pazar

Baluken: Tutuklamaların Hedefi Yerel Yönetimlerimiz

BDP yerel yönetimlerden sorumlu eş başkan yardımcısı ve milletvekili İdris Baluken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasına tepki gösterdi, 'Hedef, alternatif model sunan yerel yönetimlerimizdir" dedi.

BDP yerel yönetimlerden sorumlu eş başkan yardımcısı ve milletvekili İdris Baluken, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanmasına tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yapan Baluken, "Partimizin Yerel Yönetimlerine yönelik baskılara karşı halkımızın sahiplenme temelinde davranacağını ve hukuki mücadelemizi gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda sürdüreceğimizi kamuoyuna deklare ediyoruz" dedi.

Hukuk dışı operasyonlarla bugüne kadar 6 milletvekili, 32 belediye başkanı ile 7 binin üzerinde parti üyesinin tutuklandığına dikkat çeken Baluken, "Partimize yönelik bu operasyonların en kapsamlı yöneldiği alanlardan biri de yerel yönetimlerimiz olmuştur. Bu operasyonlarla sistemin klasik belediyecilik anlayışını aşarak demokratik, katılımcı, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigma üzerinden alternatif bir model sunan yerel yönetimlerimizin işlevsizleştirilmesi, itibarsızlaştırılması, halkla olan bağının koparılması amaçlanmıştır" dedi.

Baluken, son olarak Van'da belediye başkanlarının gözaltına alındığı ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başkale Eski Belediye Başkanı İhsan Güler ve Van Eski İl Başkanı Cüneyt Caniş'in tutuklandığını hatırlatarak, şunları kaydetti: "Bu operasyonların 01-03 Haziran tarihlerinde BDP olarak gerçekleştirdiğimiz 2. Ekolojik ve Yerel Yönetimler Konferansımızdan hemen sonraya denk gelmesinin sebebi aşikârdır. Tüm baskıcı, diktatöryel, faşist operasyonlara rağmen konferansımızda partimizin demokratik özerklik modelinin hızla hayata geçirilmesi hususunda demokratik direniş çizgisinin karar altına alınmasının yaratmış olduğu korku ve panik bugünkü operasyonların temel sebebidir.

AKP hükümetinin tüm baskıcı uygulamalarına rağmen Van halkımızın 3 gündür ortaya koyduğu direniş çizgisi çerçevesinde BDP Yerel Yönetimler'i demokrasi, özgürlük, eşitlik, adalet ve barış mücadelesinde kararlı ve inançlı bir şekilde özgür yürüyüşüne devam edecektir. Van halkının göstermiş olduğu sahiplenme ve direniş AKP'nin belediyelerimiz üzerindeki hesaplarını başlamadan sonlandırmış ve Van ilindeki belediye hizmetlerinin Van halkıyla beraber sürdürüleceği pratiği direniş sürecinde tekrardan ortaya konmuştur."

Hiç yorum yok: